kite kawan

29 May 2010

~~aku yang melampau.


salam sumer.

ish sakitnye aty aku neng0k si raka dlm cite cahaya nie. bole pulaks die halau si cahaya cm tuh. ish dul0dul0 bukan main sayang. main pelokpel0k bagai. skang da clash main t0lakt0lak. aku ase nk tampartampar jew ngan raka nie. uit.! tetibe emo kn. actually aku ngah teng0k ulangan cite cahaya. tengok malam lah arini. bukan ape. aku kan otw datang kuantan ptg td. sampai kuantan p0n kul4. ngamngam ngah cte da abes. s0 aku teng0k ulangan malam.! oh ye sebelum tu saksikan cahaya di ASTRO Prima kul3.00-4.00ptg. ulangan malam kul11.30-12.30tgh mlm. sempat lagi tuuu (eh pr0mote bagai nk rak nie apsal ea)

da mengarut sampai ke cite cahaya pulaks. cite nie aku buat entry len eh. nie aku nk cite keterlampauan aku. selalunya aku xmacam nie. macam nie tu macam mane ye. aku nk bercerita mengenai 'percutian' aku. opss bole dikatakan bercuti jugaks lah datang ke kuantan nie. 

 1 ---> beg 


ok aku mulakan ngan beg pakaian aku. penuh aku isi. eh ngade bet0l. baju nk bawak sampai berbelasbelas helai. bajet xnk pakai baju berulang kali. macam lah xleh nk cuci n pakai balik kn. tudung p0n same. kalo bole nk bawak tudung ngan sepasang ngan warna baju. eh eh kau hengat kau tuh artis ka dak eina. nk melet0p jew kejenye. haha bile fikirfikir balik, buat ape pakai tudung col0urful bagai nie. cm ngade plus plus gedik p0n ad0. so, aku bawakkan tudung hitam, pink n oren. yang laenlaen, aku tambah masukkan shawl. auuuww bikin h0t tuuuu.!~

2 ---> mekap


cewahhh sejak bile dong guwe bijak pintar bijaksana bermain mekapmekap nih ye. opss bukanlah mekap pe p0n. bedak sket, eyeliner. pastu de lah eye shad0w. maskara n0n ado sebab xgheti pakai.! hahaha xtahannye satu bekas penuh aku bawak. ish xpernah p0n bawak dala bekas bagai nih. bajet artis lagik.! hahahaha 

3 ---> kasut


kalo korang nk tawu. aku bawak kasut, wedges n kasut sukan (s0ry kasut sukan n kasut satu lagi xsempat nk snap lah) kasut tuk jenjalan. nyesal pulaks xbawak sandal. sakit kaki kuh ngan kasut tuh.! huh wedges pulaks tuk kenduri kawen sepupu aku. khas ok. hah yang paling ng0k ngeks nye aku adalah aku bawak kasut sukan sekali. hahaha ngan kasut sukan aku angkut. sebab bang c0 lah yang suh bawak. aritu aku ade gitaw kak ipar aku tuh yang aku nk suh die bawakkan aku pegi kt tempat diorang jogging. huhu aku jelez d0wh ngan budak ensem kesayangan ramai nih. g j0gging tp manyak p0sing dr berjogging. kahkahkah die sorang budak yg bercitacita nk jd ultraman k0t.! tengok saje aksinye..... :))

budak ensem kesayangan ramai :))

 huhu comel kn.? teng0k lah mak uda die pulaks eh tetibe tempek jugaks gambar budak ensem tuh. sile jangan jelez ye sumer. kahkahkah =p

4 ---> aku sendiri (nk jugaks tuuuuu)


wah makin hot anak dara Puzizer yg sorang nie. huhu itu jew tuk arini dari bilik berita tv17. es0k aku nk g jenjalan lagi. mesti g j0gging. yuho0.! kurangkan lemaklemak di badan nie... xsuke lemak.! kahkahkah ok sekian.

bubye.!

nota dari dak eina: cuticuti malaysia sgtt besh.! selamat bercuti buat aku.! :))


28 May 2010

~~rindu kekasih hati.

salam sumer.

ok sebelum aku cite dgn lebih lanjut kekasih aty aku. meh nk menunjuknunjuk sket header bel0g va va vo0m aku nie. huhu comel enggak weyh.? sile lah beri perhatian. kt atas nun. kt bawah p0n ad0. tp kocik. nk teng0k yg besau.? klik lah tuk tumbesaran berganda n triple ganda =p uit.! kal0 comel klik like. kalo xcomel klik unlike ok.? (klik 2kali daa...itup0n xpaham...hahaha) credit to: fyka sebab tut0 beliau :)

 trademark i likkkkkee tu fenting ok.! :D

dah2 jangan nk perasan. xde sape nk klik p0n dak eina ok. huhu bajet rendah diri. jangan terlampau rendah diri. nnt ketinggalan. hah bet0l x.? (memandai jew nie...huhu)

bambee i sgtt romantik ok :)

eh pape jew lah eh. nie nk st0ry sket pasal bambee aku nie. msg xreply. cll xangkat. bimbang gilak nie. if u bace bel0g i yang va va vo0m nie (sempat jugak tuuuuu), u cll i balik eh. risau. sangsi. rindu. sumer ade. lengkap 1 pakej. hahaha mengarut.!

rindu. risau u bambee.! bile lah mau dating balik niiiiiiii.? :(

sedih. mau pegi kemas beg. es0k aku nk jumpe kekasih aty no 2 aku kt kuantan nu. d0akan keselamatan aku, mom n bang c0. es0k aku bersiaran langsung dari kuantan. my blacky lappy mestilah dibawa bersama dgn mr whitey ku. huhu :) sekian.

bubye.!

nota dari dak eina: sedih bile f0n xberbunyik langsung arini :(


27 May 2010

~~benci bilang cinta.


salam sumer.

huih penat den kemas barang xilang lagi. den kuatkan semangat buat entry nie. sebab den da ckp den mau online 24/7 stat ptg td. xcaye bace entry nie. eh c0pcop apsal aku duk biasekan diri aku ngan den nie. konpius kejap. hahaha

sumber: google

ok, ptg td 1st tyme neng0k cite benci bilang cinta. actually da epis0d 7 da p0n. da terlepas 6epis0d awal. xpe still leh kejar kan.? huhu aku neng0k cite nie bukan ape. mase iklan die, teng0k cm best jew. teruja gitu mau neng0k. huhu so, memandangkan aku sekarang berada di kayangan umah terchenta nie. luangkanlah sket mase depan tv. aku bukannye suke sgtt teng0k tv nie. kal0 teng0k pon cte cintan cintun plus luculucu yg bole buat aku gelakgelak sorangsorang depan tv. huhu jiwang gituuuuu.!

sinopsis cite benci bilang cinta.
  
Dimas Subekti pewaris Bagio Group yang sangat berkuasa harus menikahi seorang gadis miskin, tapi manis dan polos, bernama Winda. Hal in karena dia harus memenuhi amanat dan perjanjian antara almarhum Jendral Subagio Subekti puluhan tahun dulu dengan ayahnya Kuncoro kakek Winda. Dimas sendiri sebenarnya sudah mempunyai tambatan hati bernama Claudia seorang yang bercita-cita menjadi pebalet professional, yang rela meninggalkan Dimas untuk mengejar beasiswa sekolah baletnya.

Sementara itu ada seseorang bernama Aditia yang sebenarnya pewaris utama Bagio Group. Aditia adalah anak dari putra pertama Subagio bernama Darmawan Subekti dengan Anyelir. Tapi ketika Darmawan meninggal Anyelir dan Aditia disuruh meninggalkan Indonesia karena Subagio mengetahui kalau Anyelir pernah selingkuh dengan Darian adiknya Darmawan. Setelah 15 tahun tinggal di Inggris Aditia pulang ke Indonesia karena Anyelir ingin mengembalikan Aditia sebagai pewaris Bagio Group. Aditia sendiri tumbuh menjadi anak yang baik yang sebenarnya tidak terlalu memikirkan untuk kembali diakui keluarga Subagyo.

Subagio sendiri sebenarnya mengakui kalau Aditia itu memang cucu kandungnya maka dalam wasiatnya nama Aditia tetap dia cantumkan. Carita mantan pacaran Dimas semasa SMP Pondok Indah, Carita sangat membenci Dimas ia memarahi Claudia.

Waktu pulang ke Indonesia Aditia bertemu dengan Winda di-kampus dimana mereka sama-sama kuliah. Mereka kemudian jadi teman baik. Setelah menikah dengan Dimas, ternyata Winda benar-benar kesulitan untuk menyusuaikan diri dengan pola kehidupan keluarga besar Subagyo. Walaupun selalu ada yang melayani, Winda merasa kesepian dilingkungan rumah mewah ini karena dia jauh dari keluarganya. Hanya Aditia yang membuat dia terhibur dengan sering mendatanginya. Aditia sendiri sebenarnya mempunyai perasaan khusus terhadap Winda, dan Winda sendiri pernah bilang kalau seandainya dia lebih dahulu ketemu dengan Aditia mungkin dia akan jatuh cinta padanya.Carita Ia Menjadi Peri Jahat. 

Sementara itu Claudia merasa menyesal mendengar perkawinan Dimas dengan Winda, ia akhirnya membatalkan beasiswanya dan kembai ke Indonesia untuk mendapatkan kembali hati Dimas. Dan Anyelir yang juga telah kembali ke Indonesia memulai rencananya dengan memanfaatkan rasa penyesalan Ny. Rahmayani karena telah memaksa Anyelir dan Aditia meninggalkan keluarga Subekti. Aditya sendiri juga mulai berpikir untuk mendapatkan kembali pengakuan keluarga Subagio karena menginginkan Winda yang dilihatnya selalu disia-siakan Dimas.
 sumber: google
dul0dul0 aku pernah minat marshanda. tp sebab imej die yg seksa seksi tuu aku jd cm ek eleh minah nie la kan. tp sebab cite nie. aku mau jd kipas susa mati die ah. huhu melampau pulaks. 

 sumber: google

nie ngan cow0k pulaks. baim wong. uuuuu ganteng gilak c0wok nie. bile mau jadikan aku pacarmu ya.? huhu gedikgedik pulak aku nie kn. hahaha =p
 
ok sapesape rase tertarik ngan sinopsis cite nie. jom lah neng0k samesame yukk. setiap selasa hingga jumaat k0t. kul6.30-7.30. ulangan kul1.00-2.00ptg. so selamat menonton ye.!

sekian dari aku.

bubye.!

nota dari dak eina: sedang menonton cahaya. update cite cahaya pulaks len kali ye.!


~~bermula kehidupan baru.


salam sumer.

 yuho0 cuba teka aku update bel0g aku yg va va vo0m nie kt mne.? kt umah sewa.? salah. kt cc.? salah. ok jawapan yang bet0l dan sgtt bet0l ialah---> aku sedang onlinekan diri kt umah kuh yang terchenta. huhu. jugetjuget sket.! ye bermula kehidupan aku sbg seorang penganggur. rehatrehat kt umah dulu. lagip0n biar result kuar dulu bawu bole apply keje kn.

skang nie aku bawu jew siap kemas barangbarang aku. barang aku bapak manyak. sakit pinggang den nie hah. pastu bertambah pulaks sakit pinggang aku nie pas mom aku ckp esk "ina, es0k kul11 tu." tetibe. aku pening nie. nape yang esok kul11.? aku p0n tanye mom aku. "nape ngan es0k mom.?" mom aku p0n ckp "es0k pegi kuantan." hah ok terkejut beruk aku bile mom aku ckp esok kul11 nk gerak g kuantan. ish aku bawu siap simpan baju dlm almari. nk kne kemaskan beg balik. waduh 2,3kali buat benda same. ok pasrah. kne kemas kali kedua.

tp aku xkemas p0n beg. malam nie la k0t. hahaha masih ade manyak mase. es0k g kuantan. maybe 2 malam kt sana. pastu pergi kL. huhu esok bermanjamanja ngan izzat damien. pastu g bermesramesra ngan qaisara pulaks. hihi sukenye.! bawu nk rehat kt umah da de cuticuti malaysia pulaks. nway aku suke jenjalan nie. lagip0n kalo dk umah kuruskan diri memb0ncitkan pew0t jew kn.

ok lah nnt aku update len. besh oo online. bole pilih nk pkai streamyx or berukband. duadua aku punye since adik aku masuk UM minggu lepas. dan jugak aku da bertukar jadik adik bongsu. hahahaha indahnye dunia :)) k0rang nk cakap aku manja.? ye memang aku manja.! lantaklah korang nk cakap aku hape. aku xkesah p0n.

ok da kul6. xs0lat lg. pasni nk tid0 duduk depan tv layan benci bilang cinta. besh gilak cte die wa cakap lu. korang p0n teng0klah ye. kul6.30-7.30 kt ASTRO Ria. ok sekian.

bubye.!

nota dari dak eina: online 24/7 da pasni. huhu =p


26 May 2010

~~berakhir segala-galanya.

salam sumer.

hye u ols.! rindu aku ke.? haha xnk bebel panjang. ok nie entry pendek. actually da berakhir tugas aku sebagai student kt PKB ni. bermula arini. huh tuk 3tahun. ok last paper td kul1245. uit sgtt besh. sebab paper td antara paper target sem nie. paper feveret aku tuuu. huhu. skang nie aku online kt umah sewa. es0k bawu balik umah. yaho0 bole tido sepuaspuasnya. da bape hari aku xtid0 taw. huhu =p
ok bubye. kn da cakap entry pendek. 

nota dari dak eina: mengantuk tapi still nk online :))


20 May 2010

~~bersyukurlah untuk seketika.

salam sumer.

hye minah. hai mamat. huhu. arini berukband aku sangat dasyat. laju giler. nk tawu kenape.? mungkin budakbudak laen tengah tekun study. aku pulak tengah tekun mengadap lappy. kahkahkah. naseb lah budakbudak yang ade paper arini. 

paper arini (fokus tuk sem6 DKE tuk modul elektif): rekabentuk litar bersepadu dan gelombang mikr0. kul2.15 - kul4.15

s0 modul elektif yang satu lagi tentunya m0dul sistem multimedia yang mana aku salah se0rang penuntutnya. FYI, modul elektif yang aku pilih xde paper final. tp kit0rang still ade final lah. alah multimedia kejenye depan pc. jawab kuiz jew atas kertas. yang laen sumer depan pc ok. huhu

aku punya final da lepas 17hb aritu. s0 budakbudak m0dul elektif yang laen pulaks berhempas pulas study tuk exam petang nie. go0d luck ye kawankawan kuh. aku bisa online. xmacam kamu kamu n kamu. hahaha

dah lah. jangan gelakkan orang laen. nanti orang laen gelakkan kamu balik baru tawu. huhu. sesungguhnya aku sedang bersyukur actually. kalo x. mesti nanges gilergiler ah. mane x nanges. ade paper tetiap hari. berterusan lak tuh. da la aku nie s0rang yang rajin study. huhu haruslah di'highlight'kan perkataan rajin kat situ :))

ok da tengahari. mengadap lappy sampai lupa mau mandi. kahkahkah. aku ch0w dulu.

 kejap lagi da janji nk study sisk0m. huhu ok bubye.!

nota dari dak eina: aku manyak merepek. malas da nk siyes. kahkahkah xsuke bole blah :))


~~sabar, ok aku sedang bersabar.

salam sumer.

ok seperti entry nie, 25hb paper sisk0m (sistem komunikasi) dan 26hb pulaks ade paper SKA a.k.a sistem kawalan aut0matik. pastu da abes da. tamatlah riwayat aku sebagai se0rang pelajar p0li. bermulalah kehidupan sebagai se0rang anak dara yang baek di rumah pekerja berdedikasi. hihi xsabar nk keje. nk keje =p

tp keje pe eh.? huhu.

nk stat study sisk0m n SKA da. siang hari nie nk study jew. malam nie someone ajak keluar. yuho0 da lame xkeluar teng0k matahari bulan dan bintang. rindu itu sumer.! hahaha ok sekian. bubye.

nota dari dak eina: actually lappy kt sebelah. study sambil online fb lah.! hahaha


19 May 2010

~~yes. arini da bole tidur atas katil.

salam sumer. 

ye. benar seperti ape tajuk entry. malam nie aku da bole naek tidur atas katil. 3,4 malam nie asyik tidur merata jew. uit bukan tepi jalan ke hape. sile jangan salah paham eh. huhu

nk teng0k tak tempat tidur aku.? 

dasyat taw. jangan kaget pulaks eh. hahaha. jeng jeng jeng.

teka lah kt mana nie. agaga

ok nk tunjuk yang bet0lbet0l da. jangan marah.

hahaha dasyat tak.? dasyat tak.?

seperti yang anda teng0k. model itu sedang membace n0ta. huhu selepas itu model kelihatan tidak sedarkan diri. 

kerana. jeng jeng jeng sekali lagi......

hahaha :))

m0del itu mengantuk. kahkahkah. baek aku mengaku. aku manyak tid0 dari study. huhu sile beri tepukan kat kawankawan aku. di0rang study. tak tidur taw. suspect respect ah kt diorang.!

eh eh tersasar pulaks. meh nk tunjuk tempat tidur aku selama 3,4 hari nie.

kt meja study jew p0n. 

senang jew. rapatkan dua kerusi. amek dua bijik bantal. tambah satu bantal vel0k bucuk tuh. baring. n tidur zzzZzzZzzz... hahaha eh bukan tidur. baringbaring sambil study ok. huhu kekadang voley terlelap jugak nyah oi. ye la m0dul datakom 100% benda menghafal j0. huhu tp alhamdulillah. aku voley jawab paper nie pg td :))

sile tepuk tangan sumer. huhuhu =p

ok lah. da kul10 malam. nk kuar makan angin kt depan p0li kejap. huhu jom j0getj0get. kahkahkah :))

bubye. mlam nie nk aktif depan lappy lagi. ym j0m. huhu

nota dari dak eina: seminggu jew lagi. sabau dak eina :)


18 May 2010

~~satu da lepas.

salam sumer.

 yes. satu da lepas. tiga lagi menunggu :))

ok skang nie, aku sedang settingkan otak aku supaya buang sumer f0rmula or rumus matematik jauhjauh. hahahah ini bermakna aku baru sahaja selesai jawab paper matematik kejuruteraan 5 dengan jayanya.! huhu sungguh besh jawab itu paper ok.

soalan ade 6. wajib jawab 4soalan. tp sebab semangat menjawab tuh meluapluap. aku jawab 5s0alan.! (no1, 3, 5, 6, 2) wah bukan hape. sebab soalan no6 aku xbape pasti bet0l ke x. s0 untuk back up. aku jawab lah soalan no2 jugak. uihh tetibe blur kt soalan no6. huhu

tp tape. da lepas. syukur alhamdulillah sebab s0alan xde la susah sgtt. mlm nie study datak0m lak. uit sumer te0ri. akan aku pastikan otakku penuh ngan n0tanota datak0m tuk persediaan paper datak0m es0k. konfem mlm nie xtid0. paper es0k kul8.15 lg. huh

actually time aku buat entry nie, r0omate aku sedang lena diulit mimpi. t0pup tid0 semalam. tp aku.? ngadap tenet. hahaha dasyat bet0l aku nie :P

ok aku suda insaf. aku nk pegi teng0k dan makan bace buku. teng0k jew k0t. hahaha 

psst.!

d0akan kejayaan aku eh :))

bubye.!

opss psst lg.!

es0k lepas paper datak0m aku nk online jew. gap seminggu tuk next paper. kahkahkah. ok bye.!

nota dari dak eina: xsabar nk abeskan final nie :)


14 May 2010

~~pelengkap hidupku.

salam sumer.

huih tajuk entry nie xbole blah langsung. giler ah. killer nie tajuk. agakagak ape or sape yang melengkapkan hidup aku eh.?  teka lah. teka lah. huhu :))

korang nie. tajuk melet0p gtu terus klik. ok skang aku nk ckp, korang kne tipu. tajuk entry pelengkap hidupku kali nie just pasal lagu. kahkahkah. padan muka.

tp nk jugak cite yg nie. actually pelengkap hidup aku. mestilah mom n abah aku. lagi sape ye.? hurm boyfriend.? skang single mingle ok.! (sempat tuu gtaw)

tp bet0l ka aku single.? tgk entry nie. ade ckp nk pujuk bambee. haih bambee tuuu hurm sape ye.? alah teman tp mesra jew ok :))

hah.! si guest kt sh0utbox jgn nk kate budak tu ok. hah same lah si tukang tanye kt f0rm spring tuu. bukan budak laki tu jugak ok. bukan lagi.! eh eh jap.... kamu org yg same eh.?

naek menyampah aku bace komen kau. begitu jugak soalan kt f0rm spring. xjawab kang ckp aku nie somb0ng. soalan menyakitkan aty tuu ase nk buang jauhjauh jew. ish kalau lah kamu berani perkenalkan diri kn besh. hahaha

ade berani.? uit takutt ka.?

dh lah layan org cm nie. jom layan lagu kt bel0g aku nie bet0l jugak. huhu

nk download.?
.
.
.
.
.
.
.

huhu. selamat mend0wnload ye sumer.!

bubye.

nota dari dak eina: da try search lirik. xjumpe la pulaks. hiks


~~aku syg parents aku ketat metat.

salam sumer.

parents aku carikan jod0h tuk aku.? eh tak lah weyh.!

belikan aku kete.? p0n tidak.!

haihh sumer tidak.! abes tuu ape ye.? hihi :))

actually, rep0rt fyp aku da siap. da bole print. s0, abah aku belikan ink printer. my mom pulaks belikan paper d0uble A 80gsm. huhu. thnx abah. thnx mom. muah muah syg mom n abah ketatketat.!

ok nk g print rep0rt dlu. daa~
 
nota dari dak eina: sayangilah parents anda :))


~~buat magik sket.

salam sumer.

morning u.!!

huiyoo pagipagi da ade entry. hebat x.? hebat x.? hahaha. magik x.? magik x.? huhu nie bukan hebat atau magik. nie buang tabiat name die.  huhu. dah la tertido depan lappy. tid0 kul4 bangun kul6.30. dasyat giler ar aku arini. huhu :)

aku nie cm internet addicted p0n ade jugak =p

ok lah. aku mau sambung tid0.

go0d morning. sem0ga hari ini hari yg ceria ok bg aku n kamu. selamat hari jumaat sumer. hihi bye.!

nota dari dak eina: jadual da siap. kne ikut jadual tuk stdy :)


~~aku xpandai merajuk dan memujuk.

salam sumer.

mase ngah sy0k layan math. aku terfikir nk p0st something. huhu latihan math bru jawab 3soalan, aku da rindu kt bel0g. haih sengal betol aku nie. sambung es0k lah pulaks buat latihan tuuuu. hahaha

actually, aku nk share something. aku xphm bet0l pasal orang yang suka merajuk nie. 

sumber: google

ngade kn majuk nie.? tambahtambah yang majuk itu lelaki.

sebab satu hal kecik, majuk sampai 2,3 hari. ish. sakitnye aty. kalau call, kne reject. xp0n die xlayan. last, aku buat derk. kalau buat derk, die brenti majuk xpe jugak. selagi xpujuk. selagi tu lah die majuk.

oh lelaki. ngade sgtt. x macam aku. aku akui, aku memang xpandai majukmajuk nie. kalo aku majuk p0n, majuk aku tuh leh blah cam gitu jew pas 10-15minit. uit dasyat x.? tp bagus per. hahaha xde feeling langsung. 


sumber: google

alah kalo majuk pon dapat per.?

laen la kalo majuk ngan org yang suka memujuk kn.? makin kuat si die dk pujuk. semakin kuat majuknye. yang nie melampau ah. hahaha sory, aku xtermasuk dalam gol0ngan ini.

ok sekian nk pegi try pujuk bambee aku tuh. kuat bet0l majuk eh. hahaha. terakhir. sape yang makan cili. die lah yg terasa pedas tuk entry nie. hahahaha puas aty aku.!

bubye.!

nota dari dak eina: majuk jew tawu. ish ngade giler.


~~buku bf aku skang nie.

salam sumer.
 
skang mase banyak di abeskan depan buku. tetapi kekadang gedikgedik jugak depan lappy layan fb, usha bel0g jugak. hahaha.    

selasa depan 18hb da stat final.

1st paper. matematik kejuruteraan 5. kul10.45-12.45 tgh. takut giler nie. math kali nie payah u. mujur lah test 2 aku up sket. bole la topupkan tuk course work :) tp still takut, takut xleh 4.0 :(

rabu 19hb paper datak0m.

modul senang nk skor :) mudah-mudahan bole 4.0 tuk paper nie. insyaALLAH. kuiz, tugasan, amali n ujian tuk paper nie sumer bagus. syukur :)

ok la guys. doakan dak eina ye. out dulu. buat latihan math sket tuk malam nie. huhu

bubye.!

nota dari dak eina: math kne banyak buat latihan kn.?


11 May 2010

~~aku baru tawu aku gagap.

salam sumer.
 
 muka garang tapi aty baek.!

sihat ke.? huhu awalawal entry da letak gambar. saje je kn tunjuk muka ngade aku tuh. actually tu gambar panaspanas tuh. baru kuar oven tuh. huhu. gambar kt umah sewa bef0re pegi interview pg td. interview ape.? interview tuk task english. 

oh dasyat giler ah. nk tawu x kenape.? because (ecececeh speaking fulaks aku nie) aku gagap. baru aku tawu aku nie gagap rup0nye. hihi.

bukan ape. interview nie kit0rang kne berpasangan. sepatutnya aku ngn budak laki P-bukan-nama-sebenar. pastu ade lah budak laki nie J-bukan-nama-sebenar suh aku masuk ngn W-bukan-nama-sebenar.

J-bukan-nama-sebenar:  W-bukan-nama-sebenar, masuk ngan mek na eh (mek na tuh aku lah. hahaha)

aku: aikk! weyh aku ngan P-bukan-nama-sebenar lah. 

J-bukan-nama-sebenar: alah masuk je lah. aku nk masuk ngan org laen.

aku : 0k lah ok lah! (dalam aty) mesti xberani nk lawan ngan dak  W-bukan-nama-sebenar nie. W-bukan-nama-sebenar giler dasyat tu speaking. aku.? gagap ok.! =p

 masa tggu giliran. uit gem0k ler aku skang...... :(

ok aku p0n masuk lah bilik interview tuh. uit seram sejuk jew rase ok.! nk cakap xpernah pegi interview. xde pengalaman tipu ah. tahun lepas da pegi interview tuk SPA. yang tu aku rase lagi relax ah dr interview nie. mungkin sebab interview arini ade markah dalam semua hal. semua aspek akan diperhatikan dan ada markah. uish tenat bet0l aku td.!

tyme di interview Tuhan jew yg tawu aku berdebar giler ok. cm nk luruh jantung aku kt lantai. hahaha =p

madam tanye soalan. aku jawab. tp jawab pendekpendek jew. xreti nk hurai panjangpanjang. len ah  W-bukan-nama-sebenar. giler bapak panjang huraian die. maklum ah. terer english. mesti muet dpt band3 ke atas. laen ah aku...... band 2 jew.! :(

psst...

nak tunjuk sket.!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
cont0h pemakaian semasa temuduga =p

kahkahkah larikkkkkkkk.!

pape p0n xkesah lah.! interview da settle. rep0rt pr0jek da siap. tggu nk print n jilid jew. sumer test da selesai. opss test multimedia khamis nie. nie modul killer nie. da la xde final. susa nk sk0r lah tuk modul nie. huh.!

asemen.? ade 3 asemen lagi nk kne siapkan. hahaha sape suh wt keje last minute. nie lah jadinya kn.? moral of the st0ry: trima asemen terus buat bukan simpan dalam fail bg fail bace. kahkahkah.!

suda la. nk offline nk buat keje sek0lah.! sekian. bubye. muah muah.!

nota dari dak eina: xsangka aku gagap. hahaha

06 May 2010

~~Contest Senyuman Paling Menawan.

salam sumer.


jomjom j0in ini c0ntest.! huhu di anjurkan oleh cik zetty. malam yang b0ring. walaup0n si buah aty yg kecik tuh ade kt umah skang nie. masih rase b0ring taw.! so hape lg.... berblogwalking lah sambil makan lollip0p besau pemberian kakak ipar kuh. abes menaip entry nie bel0m tentu abes l0llipop ini. huhu :)

s0 jalan punya jalan jumpa c0ntest nie kt bel0g sese0rg. aku p0n nk try jugak lah.! s0 ramairamai klik ini utk j0in Contest Senyuman Paling Menawan nie :) 

ok jum teng0k senyuman aku menawan ke x. kahkahkah ;p

peacepeace pinkypinky :)

huhu ok la tuh kn senyuman nie. menawan tu xde la nmpk sgtt tp boleeeeeeeeee la kn.? hahahaha.!

actually kebanyakan gmbr aku mane de aku senyum tunjuk gigi aku. sebab aku malu. gigi aku x lawa :( tp kekadang aku sh0w jugak gigi aku yg xlawa tuh =p

aku suke senyum nie. bile senyum mate aku nmpk sepet. kuikuikui. senyum nie nmpk kte sweet jew. senyum nie bole buat kte tenang. tengahtengah marah kalau teng0k org senyum mesti kte turut tersenyum kn. tetibe ilang marah kte tuh :) 

teringat salah satu tajuk lagu dewa "Hadapi Dengan Senyuman".

s0 ape korang tunggu lagi. manemane rase die punya senyuman menawan boleh tawan aty cik zetty cik zetty. klik sini lah. cepatcepat tarikh tutup penyertaan 20 MEI 2010 ok.!

syarat akhir, aku kena tag 4 org. aku xtaw nk tag sape......

ok siap da entry nie :) yes berjaye j0in contest..... lame da xj0in.! rindu berbungabunga lah.!

nota dari dak eina: gigi xlawa tapi tetap xmalu nk tunjuk jugak =p

~~selamat hari tua abe.

salam sumer.

special entry tuk abg angkat aku. senang cite aku just pggl die abe n die pggl aku eina @ adik :) die lah pendengar setia masalah aku. kit0rg selalu share masalah masingmasing. xkesah la. ngah sedih ke. ngah gembira ke. mahup0n ngah stres..... :(

actually arini 6hb Mei. besday abe aku tuh. yg ke-22taun. huhu abe da tua lah. da bole kawen :)

semalam msg die tepat kul12 tuk wish besday die. aku ckp die da tua. tp die ckp die tu baby b0y. ish bukan baby b0y la abe. tp...... papa b0y da um0 cm die. hahaha =p

aku kenal abe aku nie mse aku f0rm5 kt teknik lg. lame daa kami kontek. via f0n n ym. stat taun 2006 tapi taun 2009 bru kami jumpe. tu p0n sebab aku buat pektikal kt husm n die jugak selalu ulang alik g hospital sbb tertentu. ade lah sebab ape. secret0 de am0r =p

haa nk kenal x ngan abe aku.? die sgtt encem ok. hakhakhak. kalo abe aku bce bel0g aku nie malu giler ah weyh ;)

nazir.. cll him J
 
huhu ensem kn beliau.? 1st pic mase men tukar2 gmbr ngan die. huhu. mase nie die putih. skang da itam........! hahaha

abe da itam lah :)

hahaha carik pasal nie. curik gmbr atas nie dlm fb abe... huhu maap eh kalo abe bace bel0g eina nie :P

ok la buat abe: hepi besday yg ke22. selamat ari tua ye abe. sem0ga pjg um0 n dimurahkan rezeki. abe akan tetap jd abe eina sampai kapan p0n. huhu :)

sekian. bye.!

nota dari dak eina: trademark abe ---> abe mung key nie :)



design with love by Dak Eina