kite kawan

30 June 2010

~~kembali menceriakan arena bel0g.

salam sumer.

dak eina da kembali. sepanjang aku mendiamkan diri seketika tu, aku ada buat aktiviti berfaedah taw. bukan d0k rileks je ok. hihi. faedah lah sangat kan! actually aku menyiapkan header baru aku nie hah. pastu ren0vate sikit bel0g buruk nie. makin buruk aku teng0k. haha takpe lah. asalkan mo0d kegembiraan melimpah-limpah lepas teng0k belog aku yang makin pink nie. huhu i likkkkkee! ;p

teng0k lah hasil kerja aku. amacam ok ke tak ok?


alhamdulillah, walaup0n aku tak berapa mahir guna ph0toshop nie, aku try sebaik mungkin mengedit header aku. hihi. aku maseh mengekalkan minnie ye kat header tuh. aku suka tang minnie d0k nyor0k tuh. malu-malu pulaks cam aku jugak ;p

ok sekarang kita beralih pada template lak. aku guna blogger template je. tak mahir lagi nak buat template sendiri. kalau dulu, aku guna yang d0t dot polka dots.


sekarang, ada daun-daun berguguran macam musim autumn. huhu suka. santek sangatt!


kalerpink masih dikekalkan sebab aku nie minat kaler pink. nampak lebih dewasa sikit kan. ye la umur p0n da nak masuk 21tahun tak lama lagi. huhu ;)

siang hari
malam hari

haa nie nak cite lah pasal aku sikit. pagi sampai malam sampai pagi balik aku bersama mr lappy aku nie. kiranya 24jam aku bersama lappy lah. aku main game. layan facebook. ym. aritu masa entry nie aku ada gitau yang aku benci lappy kan? tapi kan es0knya tetiba aku nak berkepit je ngan lappy. tid0 p0n satu katil ngan lappy. auww jadi tabiat buruk lah pulaks kan. haih semua tak kena. nasib lah kau nyah!

n o t a : tenkiu pada fyka sebab header minnie dulu ;)

sekian. bye.!

26 June 2010

~~kembalilah pada daku.

salam sumer.

haha bunyi cam giler talak pulaks kan. suh kembali bagai nie.

sila jangan salah paham ok!

aku suh kembalikan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MOOD 
siyes, aku memang xde mo0d sangat nak berbel0g, pastu nak men fb, masak kat dunia cafe lagi la. da 2minggu gitu la k0t xbukak cafe tuh. huh 2,3hari nie rasa cam xnak bukak je lappy. sian pulaks teng0k lappy nie. nie p0n aku online sebab mom aku biarkan lappy aku lepas guna tadi. mulanya hanya nak cek email. tapi alang-alang bukak tenet nie, usha lah fb kejap. nak teng0k gambar anak sedara aku si baby Q tuh. akak aku lah suh bukak kalau nak teng0k. so td bukak teng0k kejap ;) 
 
0k bukan itu yang aku nak cite, seperti yang aku cakapkan tadi la. tetibe pulaks aku xminat online lama-lama. xminat nak bl0gwalking ke bl0gjogging ke dan jugak xminat nak update bel0g. haih nak biarkan bel0g nie bersawang lagi k0t. aku p0n xpasti :(
 
kenapa ye tu sumer jadi kat aku nie? teng0k lappy cam benci semacam je. oh ye, aku p0n da xberapa suka dan benci jugak kat f0n aku. huh sumer benda nak benci. now, g jenjalan p0n xbawak f0n. f0n diabaikan. itu ke yang aku suka?! berubah tetiba nie. aneh bet0l la. sekarang, aku lah dak eina yang baru. da xminat nak maen mesej. kalau layan p0n layan comment status fb. s0rry guys! aku da xmacam dulu lagi. dulu memang 24jam ngan f0n. mujur gaks la aku jadi cam nie. aku dh la duduk umah je, ngan keje xde. duit lebihan study tu ade lagi tapi sayang nak guna. guna tuk penting-penting je. xde lah membazir ngan t0pup semata-mata. kredit aku bertambah jugak, sebab mom aku kan adil. kalau die t0pup tuk adik. mom p0n t0pupkan tuk aku jugak. haha suka!
 
oleh sebab tu, aku nak mintak maaf ngan k0rang sumer. aku xdapat nak berbalas kunjungan k0rang. jangan cakap aku s0mbong pulaks eh. nanti aku terjah bel0g k0rang ok. promise.............! 
 
aku p0n buat keputusan tuk jadi silent reader kejap. awal bulan 7 aku akan kembali lagi. mudah-mudahan mo0d aku kembali lah ye. insyaALLAH. terima kasih pada foll0wers yang ikhlas foll0w bel0g yang tidak seberapa ini.
 
nah pic sebelum aku berehat seketika. akhir kata, selamat merindui aku ye teman-teman ;)
 
 
sekian. bye.!

24 June 2010

~~award lagi nie. haih.


salam sumer.


happy ke dapat award.? happy lah jugak. haha ;p

1. Adakah anda Happy sekarang?
~ hurm cam ne nak jawab sekarang eh. tapi yang pasti s0meone sedang menceriakan aku. hihi gatai!

2. Kenapa anda Happy?
~ dia bagi ayat berbunga-bunga. sapa x happy kan?

3. Apakah benda yang boleh membuatkan anda Happy? 
~ bukan benda. tapi siapa yang bole membuatkan aku happy. semestinya izzat ngan qaisara. huhu rindu budak-budak c0mel tuuu. tadi p0n cukup happy bila dapat 3g ngan die. huhu. 

4. Pernah anda menerima tag? 
~ pernah. 

5. Nyatakan warna yang anda suka.
~ mestilah pink! 

6. Beritahu 9 orang yang anda mahu tag
~ xnak. kalau sape-sape nk buat, buat lah ok ;)

selesai jawab tag. aku da b0le tid0. selamat malam sumer. opss selamat pag. teeheeehhee ;p eh lupa nak gitau. budak nie yang tag aku.

sekian. bye.!

~~top bl0gger award 2010.

salam sumer. 

yayy.! dapat award lagi. memandangkan b0san menjadi penanam anggur berjaya nie. huhu. aku nak menjawab tag dari eiysya. actually dapat award, tapi nk kena jawab s0alan-s0alan kat bawah nie tuk memenuhi syarat. haih bet0l x ape aku gitau nie. lantak lah. haha

  
1. Apa nama blog dan kenapa letak nama itu?


* Akulah Dak Eina.


* nama aku Normalina. tapi aku suka orang panggil aku eina jew. nak glam0ur punya pasal, letak lah Dak kat depan Eina tu. oh ye Dak tu singkatan bagi budak. huhu s0, jadilah Dak Eina ;p


2. Apa nama URL blog dan dari mana datangnya idea itu.?
* dakeina.blogspot.com
* entahlah, nama nie aku guna masa zaman maen friendster lagi. sampai sekarang aku guna nama tu. best kan.? 


3. Apa method dalam penulisan anda?
* xde meth0d pape p0n. main hentam aj0. huhu asalkan aku happy dalam penulisan aku tu ;) 


4. Penah terasa nak hapuskan blog?? Sebab musababnya?
* pernah. sebab tyme tuh ngah d0wn sangatt. benci teng0k blog. haha tapi sekarang, xbukak bel0g dalam sehari xlengkap hidup nie. haha ok tipu. tipu sunat ;p 


5. Pernah ahli keluarga baca blog anda?
* ada. abang-abang aku, kakak, adik. kekadang mom aku. haih malu lah ;p 


6. Apa perasaan anda bila ada orang kata blog anda buruk sedangkan orang lain kata blog anda cantik?
* xkesah pape p0n. yang pasti bel0g aku cantek menarik tertarik auw auw kat mata aku. fullst0p.! teeheeheee ;p 


7. Bila blog anda diberanakkan?
* 3 Januari 2009. da setahun 5bulan. sama baya ngan Baby Q pulaks. hiks ;))


8. Siapa orang pertama yang tahu anda ada blog.?
* yang nie aku xpasti. s0rry!


9. Apa perasaan anda bila ada orang berkata tentang blog anda di sekolah?
* xde perasaan sebab aku blogging lepas sek0lah. haha tapi budak-budak kelas time buat dip dulu pernah bising-bising pasal bel0g aku. sampai lecturer aku p0n tahu. terasa femes kejap. kejap je. huhu ;p


10. Sepuluh orang yang seterusnya bakal di TAG. 
* sapa-sapa nak award nie. amek lah! DAK EINA xkesah. haha ;)) 

sekian. bye.!

~~award dari minie.

salam sumer. 


terima kasih minie sebab bagi dak eina award nie. haih bel0g A+ ke bel0g aku nie. hihi ;p

7 orang yang layak dapat award nie.
~ aku bagi kat sumer pengikut aku. malas pulaks nak tag sape-sape. nak ambik, kalau xnak amek p0n xpe. xkesah.

hihi da b0san nie giler tu yang tetibe buat entry award. haha ;p

sekian. bye.!

~~5-FIVE-KHAMSAH.

salam sumer.

malam nie aku nak settlekan hutang tag aku. ade 4 semuanya. ok, aku buat satu-satu. nie yang mula-mula. da lama dh. aku baru ade kesempatan nak buat. hihi s0rry ye nanie. die yang tag aku. tapi tag nie laen sket. ade syarat-marat ok.

see.....


* copy award nie macam dapat Grammy Award
* bagitau siapa dan link bel0g pemberi award
* tajuk p0st korang mesti ada perkataan 5-FIVE-KHAMSAH.

sekarang kena jawab s0alan, baru lengkap ;)

1) 5 nama samaran kamu:
~ dak eina.
~ malina.
~ eina.
~ mek na.
~ malin. 
 
2) 5 tarikh paling penting dalam hidup kamu:
~ 17.07
~ 01.12
~ 17.06
~ 06.05
~ 09.11

3) 5 perkara kamu buat semalam:
~ online.
~ tidur.
~ teng0k tv.
~ membaca.
~ dengar lagu.

4) 5 perkara yang buat kamu gembira:
~ makan.
~ bergurau senda ngan mom dan abah.
~ teng0k telatah anak sedara yang kiut tu.
~ bila anak sedara da b0le kenal sape mak uda di0rang.
~ bila dapat bersama dengan family.

5) 5 drama/ filem kegemaran kamu:
~ benci bilang cinta.
~ adnan sempit.
~ adamaya.
~ gelora di hati sara.
~ alvin and the chipmunks.

6) 5 hobi kamu:
~ menyanyi.
~ ambik gambar sendiri.
~ update blog.
~ online fb.
~ main badmint0n.
 
7) 5 orang yang kamu suka/sayang:
~ my family.
~ my bff.
~ abe.
~ zahid.
~ my girls.
 
8) 5 tempat percutian idaman kamu:
~ itali.
~ bali.
~ karambunai.
~ cameron highland.
~ langkawi.

9) 5 sebab kamu jawab soklan ni:
~ wajib jawab, so jawab je lah.
~ sebab aku b0san giler!
~ suka menaip ;p
~ entah la.
~ aku rajin k0t! 
 
10) orang yang kamu nak tag :
~ sape-sape yang rajin, buatlah. aku xkesah.
 
sekian. bye.!

23 June 2010

~~c0ntest bergaya dengan baju.


salam sumer.

alhamdulillah tenet xbuat hal. aku dapat jogging bel0g korang. bukan setakat j0gging, dapat berlari jugak. hihi. tadi aku jenjalan kat bel0g  jaya jr, s0 aku tertarik ngan c0ntest yang die j0in tu. aku nie bab-bab j0in contest nie nomb0r 1. huhu tapi dalam kelas xpernah pulaks dapat nomb0r 1. eh tetibe pulaks!

klik tuk j0in c0ntest nie ;)


ok, meh dekat-dekat, yang dekat lagi rapat. aku j0in c0ntest bergaya tanpa baju contest bergaya dengan baju. hihi yang berbaju je ok bole j0in. jangan pulaks yang berkemban j0in sama. no no x el0k dan xb0le sama sekali. haih macam aku pulaks yang kuarkan syarat-marat die.

nie syarat-syarat die yang sebenar. syarat-syaratnya ialah :

1. Para blogger yang tinggal di Malaysia sahaja boleh join ini contest! Lelaki dan perempuan!
2. Buat entri yang bertajuk Contest Bergaya Dengan Baju. (ikut suka nak cerita pasal gambar atau tak)
3. Letakkan banner kat atas tu dekat sidebar blog korang.
4. Link kan terus ke Contest ini.
5. Ikut suka korang nak jadi follower ke tak. Tidak diwajibkan pun.
6. Lepas dah buat entry. Post kan link entry korang tu dekat komen bawah ni ea.
7. Akan ada dua hadiah satu bahagian lelaki satu bahagian perempuan. Adil bukan....
8. Akan dinilai oleh Encik Megat a.k.a bapak penganjur!
9. Hadiah misteri tetapi berkaitan dengan contest ini.
10. Tertib.......


psstt tarikh tutup : 3 Julai 2010

ok.  aku pertaruhkan gambar kat bawah nie. 

 
eeeuww gedik giler kan aku dalam gambar nie. aku memang cam nie. suka buat-buat muka c0mel. jelir-jelir lidah. hihi taw x, aku yang paling men0njol pada malam tuuu. time dinner semester 5. kawan aku biase-biase je. ade yang pakai baju kurung, ade yang pakai kemeja. aku pulaks berani bergaya. hekhekhek sebab pakai dress bagai nie. auww melet0p ka.? melet0p la jugak. aku p0n ade pasangan aku jugak malam tu. cam sed0ndon gitu lah. huhu ;p

see......


s0rry, identiti pasangan aku terpaksa dirahsiakan. huhu ;)

eh dah dah. aku nak tunjuk gambar lain pulaks. kata cik penganjur, b0le letak lebih dari 1 keping. aku p0n usha punya usha. aku nak letak 2 keping lagi. b0le kan cik penganjur? hihi ;p


hihi dengan baju kurung p0n aku bole layan gedik aku nie. time nie ngah ramai orang sebab ade pameran pr0jek dan in0vasi. aku memang muka xtau malu. p0se maut tuh. hihi maut ke?!

dan yang nie yang terakhir......


bergedik di pantai. aku memang suka pantai. tapi jarang sangat pegi sana. time berpeluang pegi tu mestilah nak bergambar sakan kan. hihi teng0k bl0use aku tuh. si dia pernah tegur, aku kelihatan seksi masa pakai bl0use nie. ish seksi ke k0rang rasa? biase-biase je kan? huhu ;p

sekarang kita serahkan kepada Encik Megat a.k.a bapak cik penganjur untuk menilainya.

sekian. bye.!

~~kerja, kau carilah aku eh.

salam sumer.


hari nie da masuk 16hari aku lepak kat umah je lepas balik dari kL. alahai, b0san giler nie. tetiap hari duk makan, tid0, online. makan, tid0, online. da b0san sangat nie taw. sampai satu tahap, aku da malas nak bukak lapt0p. asyik-asyik buat keje sama je. kalau da bukak lapt0p, susah pulaks nak tutup. err apakah yang aku cakap nie.? teeheeeehee ;p

sejak keputusan upu kuar. rasa sedih sangat. actually aku sedikit pelik la. budak-budak p0li aku sumer xdapat sambung degree. s0rang p0n xsangkut ok. budak p0li len ade la jugak yang dapat sambung terus. xpayah nak tunggu-tunggu lagi dah. ish xadil bet0l. kenapa eh.? pelik bin ajaib nie. oh ye, rayuan aku da buat, d0kumen-d0kumen yang diperlukan p0n da dihantar pagi tadi. terima kasih ye abah sebab tol0ng eina settlekan d0kumen tu sumer.

sebelum terlupa, sorry lah teman-teman blogger. aku xbole nak berjogging or jenjalan kat bel0g korang. hati aku nie terasa k0song sangat. aku perlukan teman berbicara. dah la aku duk umah nie bertiga je. aku, mom dan abah aku. huih b0san tau. nak pegi cari keje. keje kat kedai runcit p0n jadilah.! haha ;)

jangan sesekali tunggu kerja datang cari kau dak eina oi. kita yang kena cari kerja kan.?

sekian. bye.!

22 June 2010

~~milo ais resepi dak eina. cuba dulu baru tahu ok.!


salam sumer. 

sape yang suka milo.? angkat jari telunjuk please. pastu buat-buat muka c0mel sket dan cakap dengan suara kuat, "AKU SUKA MILO.!"

ok fine merepek terlebih. sebenarnya aku nak turunkan ilmu aku sket. k0rang kalau try milo ais yang aku buat mesti cakap, "buatkan aku satu gelas lagi eina.!" hehe belum cuba belum taw ok.? ;p 


agak-agak pinky tuh da berjaya buat k0rang terliur x.? hihi :))

s0, sape nak rahsia turun temurun aku nie hah.? angkat tangan kanan cepat.!  hihi pastu lepas k0rang buat tuh. suh la sape-sape try ok. mak ke abah ke. abang k0rang ke. mana tahu b0leh buat menantu. haish melebih lagi. ok s0rry aku siyes nie. pastu k0rang p0n tanya ar amacam.? ok ke tarak ok.? haha

pastikan anda menyalin resepi aku nie dengan hati-hati ok. ye pastikan jugak pen dan kertas masing-masing berada kat tangan kak kiah ngan cik jah. arini wan nak masak. eh eh dak eina nak bagi resepi mil0 ais kaw-kaw-punye-takde-kat-pasaran. ahah ambik kau tajuk menu baek punye bak kata dafi. 

ok dak eina sila serius. hah sediakan bahan-bahan dulu. gelas (biasanya saiz yang kedai guna cam dalam gambar), sudu tu wajib la kan (amek yang sudu tuk camca besar). xkan k0rang nak minum air dalam pinggan. sila fikir logik guys.! hiks ;p

bahan-bahan:
1. serbuk milo.
2. susu (jangan ngade nak guna susu anmum or anlene, guna susu berkrim ok).
3. serbuk k0pi @ serbuk nescafe.
4. air panas mestilah.
5. tuk sejuk, ais batu perlu. 

cara-caranya : letakkan 2 sudu serbuk milo dalam gelas. pastu letak sket jew serbuk k0pi @ serbuk nescafe tuk. ala-ala secubit garam. letak hujung sudu tu hah nak senang. pastu masukkan air panas. jangan banyak sangat ok. kacau biar sebati. xnak la jadi ketul-ketul mil0 ngan k0pi @ nescafe tuh tadi. lepas tu bole ambik susu dan masukkan susu sebanyak 1 sudu lebihkan sket. xnak lah banyak sangat. kang rasa susu lebih dari milo (kat kedai selalu macam nie kan). kacau lagi. sekarang da bole masukkan air suam. akhir sekali b0leh bubuh ais batu. hah cuba rasa. tip t0p tak.? hahaha ;p (s0rry aku xreti nk susun ayat masak memasak nie) 

ape tak sedap.? tuu sebab k0rang yang buat. cuba try mil0 ais air tangan aku. kih kih kih. mesti k0rang terhegih-hegih nak lagi.

psstt maybe manis sket lah ye. pape p0n kurangkan manis dalam minuman, tambahkan manis dalam senyuman. kan.?


sekian. bye.!

21 June 2010

~~kalau dah semua orang tanggung, mana tak bulat.!


salam sumer.

ok, pagi tadi aku sempat jugak lah amek gambar aku bef0re kuar tu. nampak sedikit gemok. huh aritu p0n timbang berat, berat da 52.5kg. OMG! terkejut giler ok. tu 2minggu yang lepas la. sekarang mesti da bertambah-tambah kan. dh la asyik makan je. makan 2,3kali dalam sehari. pagi, petang dan malam. plus makanan ringan lagi. hah cubalah teka sendiri berat aku berapa. kalau timbang sekarang ni mau x naek 1,2kg nih. aku nie dah la jenis senang naek berat badan. tapi bersyukur jugak sebab aku p0n tergol0ng dalam gol0ngan cepat turun berat. pendek kata, aku nie senang turun naek berat badan la. huhu bangga kejap ;p tuu semua kawan aku yang cakap ar. aku p0n baru perasan. hihi ;p


see..... gemok kan.?! aku dapat tunjuk tang muka je lah. hihi tapi bersyukurlah wahai dak eina sebab kau xjadi cam budak kat bawah nie. teeheeehhheee ;D


kalau aku cam nie, alahai mesti susa nak kasi slim balik. bab pipi je lah k0t. haha kan da kata, perut nie da kembali lapar. ok pergi mencari makanan kejap.!

eh eh tetibe teringat kata-kata cik esah kat aku sebelum aku balik kelantan, "berisi budak eina nie kan."

time tuu mom aku p0n ade. mom aku p0n menyampuk "macam mana xberisi, duk makan tido, makan tid0 je kejenya."

aku.? tersengih-sengih. malu p0n ado.! hiks ;p (hatiku berkata, berisi c0mel ape. hahaha)

sekian. bye.!

~~kan aku da cakap semalam, mesti tak jadi lah.

salam sumer.

seperti entry nie, arini sepatutnya aku kuar ngan sue. dan jugak jumpa abe aku. haih. sempat jumpa sue je. tu p0n kejap. sebabnya, da lap0r diri, terus die kena keje. ambik kau.!! haha. s0, aku ape lagi, call abah aku ah mai ambik aku. takkan nak suh aku tunggu sue sampai petang. da lah aku ngantuk giler. ye la aku kan xselalu bangun awal. haha 

arini nie jugak aku berhajat nk berdikari lah kon0nnye, tapi pegi kB pagi tadi abah antarkan  ;p dan time balik nanti nak try balik sendiri naek bus. k0nonnye.! alih-alih, call abah aku jugak. takkan nak suh aku naek bus sorang-sorang. aku bukannya biase naek sorang-sorang.  aku kan manja.! ingat boleh lah balik ngan sue. ish xmenjadi pulaks plan. sue p0n sedih, die p0n nak jenjalan, makan-makan ngan aku. da lama xjumpa, hampir sebulan jugak lah. huh, takpe laen kali bole jumpa lagi kan sue.? hihi ;)

ok, ngan abe pulaks. da janji nak jumpa die. aku rindu die, die p0n cakap rindu aku. hihi. abe aku memang terbaek lah. kalau aku bizi dan tak ingat nak mesej die, mesti majuk ngan aku. alol0low comelnya die. nak sangatt pergi jumpa abe. tapi abah xb0leh nak hantarkan pulaks. nak dating ngan mom pegi mana entah petang nanti. hurm hancur lagi harapan nak jumpa. takpe, takpe. raya nanti kita jumpa ye. haih lambat lagi tuuuuuu :(

kesimpulannya, kita hanya mampu merancang, Tuhan yang menentukan segala-galanya.

sekian. bye.!

~~kadang-kadang apa yang dirancang, tak semua yang jadi kan.


salam sumer.

nie last entry tuk malam nie. biasanya awal-awal pagi aku hupdate kan. tapi kali nie awal sket. malam nie kena tid0 awal. huhu. es0k ada kerja sket. jumpa kawan, jumpa bf, jumpa abe. yes dapat jumpa abe. lama da xjumpa die. mintak-mintak ape yang dirancang, akan menjadi lah hendaknya. amin.


hah kat atas nie nama die sue. es0k nie, die suh aku temankan die pegi lap0r diri kat Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB). lap0r diri tuk pektikal. aku da lepas setahun yang lepas. die baru nk pektikal. hihi. sue nie sama umur ngan aku. tapi die masuk p0li lambat setahun. huhu pape p0n semoga kau dapat menjalani pektikal kau dengan baek.

huh da lama xkuar jenjalan pegi ke bandar kB tu, es0k mesti sesat. hihi dasar bet0l.! ayuh keluar jenjalan g kB es0k.

sekian. bye.!

20 June 2010

~~melompat lebih tinggi. yayy.!


salam sumer.

semalam gua ade lah layan jangan lupa lirik. eh bertukar jadi gua pulaks. ok, gini semalam aku ade teng0k jangan lupa lirik. xtaw pulaks epis0d yang ke berapa. tapi yang pasti, jangan lupa lirik musim baru. auw best sangat. tapi aku teng0k yang da last da p0n. teng0k pulaks yang siaran ulangan yang ke berapa kali ulangan p0n entah la. ok, aku nk gitau satu lagu yang betul-betul menarik hati aku. lagu nie da lama da k0t. tapi bukan orang lama-lama yang nyanyi ok.

tajuk lagu seperti tajuk entry. mel0mpat lebih tinggi. auww l0mpat lebih tinggi ye nyah. sapa yang nyanyi.? teka cepat.! huhu pandai. sheila on 7 yang nyanyi. best kan lagu nie. ok, actually semalam lagi aku nk cari dan download lagu nie tapi xingat pulaks. berblogging, berblogwalking, running, j0gging bagai nie xingat pulaks. s0, arini otak da kembali normal. ingatan da sket p0wer. aku p0n terus pegi 4shared.com. huhu buat ape lagi. search dan d0wnload lah ;p

klik tuk download lagu melompat lebih tinggi :)



kita berlari dan teruskan bernyanyi,
kita buka lebar pelukan mentari
bila ku terjatuh nanti,
kau siap mengangkat aku lebih tinggi.


seperti pedih yang telah kita bagi,
layaknya luka yang telah terobati
bila kita jatuh nanti,
kita siap tuk melompat lebih tinggi.

 
bersama kita bagai hutan dan hujan,
aku ada karna kau telah tercipta.

ku petik bintang, untuk kau simpan,
cahayanya tenang, berikan kau perlindungan,
sebagai pengingat teman, 
juga sebagai jawaban semua tantangan.


sebelum waktu memisahkan detikku, detikmu
sebelum dewasa, menua, memisahkan kita,
degupan jantung kita akan selalu seirama
bila kau rindu aku ku... 

haha nak tunjuk gambar lompat-mel0mpat je p0n. huhu. opss lelaki tuu terlalu ensem. kena kaburkan. eh eh macam kena pulaks kan gambar-gambar nie sumer ngan lirik. hihi ;p

sekian. bye.!

~~hari bapa, hari abah, hari daddy, hari papa.

salam sumer.

 
lelaki ini milik keluarga aku. nama diberi Puzizer Bin Mohamad. die adalah abah aku. suami kepada mom aku. hihi. abah kepada adik-beradik aku. t0k bah kepada  izzat ngan qaisara. eina sayang abah. adik-beradik yang lain jugak sayang abah. terima kasih kerana telah  menjaga dan membesarkan kami tanpa mengira penat dan lelah. jasa dan peng0rbanan abah terlalu besar kepada kami.

dari kecik sampai lah aku da umur 21tahun walaup0n xcukup lagi. abah memang sorang yang pemurah. hihi. bila xde duit, aku mesti mintak ngan abah. abah terus kasi. tapi kena bagitau dulu, duit tu nk buat ape. biasanya kalau aku mintak duit ngan abah. aku guna tuk beli buku-buku or habiskan tuk study. duit abah memang tuk study ;p

 

 
Lelaki ini yang selalu mencintaiku
Selalu, tanpa ragu
Lelaki ini yang selalu memanjakanku
Hanya aku dan keluarga. 

Yang bertakhta dalam sanubariku
Sanubari ku
Aku yang mencintakan mu
Hanya dirimu.







Betapa ku cinta pada mu
Katakanlah kau cinta padaku
Sematkanlah ku di hati mu
Walau di mana berada.

Ingat ku dalam doa mu
Hiasilah hati
Dengan cinta suci
Selamanya




habis lagu aku r0sakkan. haha. 

 


kata-kata buat abah aku yang tercinta; Selamat Hari Bapa abah. eina sayang abah sangatt taw. peng0rbanan abah terlalu besar untuk dewasakan eina ngan adik-beradik yang  lain. Alhamdulillah, abah da berjaya menjadi ketua keluarga yang terbaik buat kami. mudah-mudahan, bakal suami eina nanti ada ciri-ciri macam abah. heh tetiba. hihi pape p0n, eina akan jaga abah dan mom. eina janji. selamat hari bapa jugak buat abg c0 dan abg ipar aku dan bapa-bapa seluruh Malaysia ;))



sekian. bye.!

~~alahai b0san tahap &*^%&*%$%^&*.

salam sumer.

s0 memandangkan aku b0san, aku da buat macam-macam. haih yang pelik-pelik seperti membunuh, mencuri xde lah. tapi aku mengedit watermark aku. hehe. yes watermark aku da ade minnie seperti kepala bel0g. suka guling-guling taw.

memperkenalkan watermark kuh yang baru.
menggantikan yang ini.



yang dulu nampak biasa jew. sekarang lagi p0wer k0t. hihi ;p

sekian. bye.!

19 June 2010

~~k0men anda akan aku perbaiki dan terus baiki.

salam sumer.

hye. first, aku nak cakap terima kasih banyak-banyak kat foll0wers dan readers sumer. tanpa k0rang, bel0g aku takkan meriah gini. wah meriah ke. mestilah. kan ade minnie m0use kat dalam bel0g nie. haih udah-udah lah dak eina oi. ok fine, keduanya nak ucapkan terima kasih pada encik esyam, awak bagi k0men yang membina, untuk menjadikan saya lebih rapat dengan readers bel0g saya. hihi ye ke dak eina.? mudah-mudahan lah ye.

ok, meh nak tunjuk kata-kata jejak apa yang encik esyam tinggalkan kat ruangan g0sip aku. ini haa..


ok, katanya: awknya comment sush nk commnt, hnya tuk blogspot nd go0gle account sj, klau bleh cuba ubh supaya lbh msra pengguna gtu :)

disebabkan oleh k0men itu, aku dengan pantas sepantas kilat di langit terus mengklik 'Settings' --> 'Comments' --> dan cari benda nie 'Who Can COmment?'


so tukarkan dari kepada Anyone- includes Anonymous Users. 

 
0k terima hakikat kalau pasni ANONYMOUS komen entry. huhu ;p pastu jangan lupa klik 'SAVE SETTINGS' ye.


hah da save p0n setting td. eh eh macam buat tut0 lah pulaks. yang nie sumer orang taw kan. hihi


encik esyam, anda p0n da bole k0men saya kan.? hihi  hah tunggu ape lagik.? sekarang sila lah k0men. hahaha

sekian. bye.!

design with love by Dak Eina