kite kawan

15 March 2017

Dak Eina to Puan Eina

Salam Buat Semua.

New status - Puan Eina

Alhamdulillah dengan sekali lafaz, saya bergelar isteri kepada suami saya yang tercinta, Toknik. Terima kasih suamiku atas segala-galanya. Sayang saya kat awak dari 70% to 100% serta merta. Hee sebab dia jugak yang ajar, sayang berpada-pada sebelum kahwin. Lepas kahwin, baru sayang sebebtul-betulnya. Sayang yang dah halal. Alhamdulillah. Syukur padaMu ya Allah pertemukan dengan suamiku ini. Semoga ikatan ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat. InshaAllah #tilljannah #4monthsalready

ps: Dilema nak teruskan berblog or pencen terus?

25 June 2016

Nyawa-nyawa ikan.

Salam Buat Semua.

Hii. Tetiba hari ni nak update blog. Ni sebab hakak dapat request from adik junior (tak tahu from kolej or universiti mana), mintak hakak share report praktikal. Haishh senang no adik-adik sekarang. Google aja cari report. Hakak ni dulu tunggang terbalik duk buat report tau. Buat report praktikal ni bukan senang. Alhamdulillah dengan usaha tunggang terbalik terlentang meniarap tu, hakak lulus praktikal dengan cemerlang! Hoyeahh~

Ni kebetulan online ni, betul ke blogger akan dikenakan cukai oleh LHDN?  Haiyoo mak ni blogger suam-suam kuku je nak. Jangan buat gitu kat mak. Tambah lagi update pon jarang sejak kerja ni. Ishh kenapa macam ni? :(((

Dah la blog ni dah nyawa-nyawa ikan tenggiri, mai duk canang pasal cita ni lagi aku rasa nak 'bunuh' terus blog cikai Dak Eina ni. Hmm. Sedih camni sedih. Okay nak menangis kat bucu katil. Semoga berjumpa lagi next entry, itu pon tunggu angin barat daya mai. HAHAHA ape aku merepek ni.

Btw, selamat menyambut bulan puasa, kurang 10hari dah kita kat bulan Ramadhan. Grab lah peluang di 10 malam terakhir ni kerana ada satu malam lebih mulia daripada 1000 bulan. Semoga kita ditemukan dengan malam Lailatul Qadar. InshaAllah.

Selamat Hari Raya Aidilfitri in advance gaiss.. Mohon maaf zahir batin.


ps; terubat rindu pada blog ni

design with love by Dak Eina