kite kawan

03 March 2011

~~bila hati senang, bahagia, berat badan pon naik!

Salam Buat Semua. 

Cepatnya masa berlalu.... Kan? Dah bulan Mac pon. Hari nie je dah 3 Mac! Alahai rasa macam baru semalam je 1 Mac sebabnya pegi keje gaduh-gaduh ngan bos sebab dia lupa haribulan. Keh keh keh. Saya siap perli lagi bos, "Miss ingat hari nie 29 Februari ke?" Gelak besar bila saya perli dia macam tuh. Hihi boleh tahan jugak kepala otak bos saya nie. Jenis yang giler-giler gak ah tambah pulak dapat pekerja happy go lucky macam saya nie lagilah parah. Sekarang dah pandai berlawak dah. 

Dulu masa saya mula-mula keje, mane de nak berlawak ngan saya. Tetiap hari ade je membebel pot pet pot pet sampai saya cakap "Ishhh dia nie buat sendiri ah mulut pot pet pot pet cakap tak berhenti". Macam tu sekali saya bidas dia.. Tapi... Dalam hati je la! Hahahaha! Biasalah mula-mula kan. Mesti nak kena latih ngan bebelan dia nak tahu kita nie tahan tak ngan bebelan dia tuh. Alhamdulillah, saya tak kesah pon pasal bebelan tuh. Jenis tak ambik peduli. Dia bebel kita buat je la. Buat tak tahu, last last diam jugak kan?

Alhamdulillah dah cukup sebulan keje, ye la stat 1hb Februari aritu. Nie dah 3hb Mac. Kiranya cukuplah sebulan. Tetiap hari boleh timbang berat badan asalkan ada sekeping syiling 20sen.. Tapi takde lah tetiap hari timbang. Giler ke hape? Hahaha.

Minggu lepas hari ape entah saya ada timbang berat. Dalam 5_.3kg camtu. Hari Selasa baru nie saya ada timbang berat lagi. Biasalah kebetulan ada 20sen ape lagi timbang berat la. Pantang jumpa duit syiling 20sen konfem nak je pegi kat mesin penimbang tuh yang duk kat kedai sebelah. Hihi. Korang tahu tak yang mesin menunjukkan berat saya yang terlampau berat! *erkk macam keling ayat aku nie tapi abaikan bukan-buat-karangan-Bahasa-Melayu-SPM-pon*

So berat saya sekarang dah 5_.8kg!

Terkejut saya! Entah la saya suka ke tidak. Tetiba rasa tak normal sebab badan kecik berat melampau. Orang pon terkejut bila tahu saya seberat tu. Bila cakap je berat 5_.8kg terus tengok atas bawah atas bawah saya berat kat mana. Last last mesti cakap, "Mung nie berat tulang la.....!"

Haishh malu lak >.<

Dulu nak sangat berat badan sampai 5?kg tapi bila dah orang tegur macam tuh saya rasa malu pulak. Manusia nie memang selalu sangat tak puas hati kan. *hmm macam salah je ayat nie... T_T*

Hari tu ada ah cakap-cakap ngan Mom sebab tak nak makan nasi malam. Cakap kat Mom yang berat sekarang dah melampau-lampau la berat macam tak sesuai je ngan tubuh saya yang kecik nie. So Mom ape lagi bidas ah balik, "Ingat cantik sangat ke kurus kering? Baik berisi la Eina oi...."

Pastu saya balas, "Tadi jumpa kawan lama, dia cakap orang makin sihat la.. Malu pulak." 

Mom pon balas, "Alaa nak malu buat ape, kita gemuk tanda hati kita senang, kita bahagia.. Cakap kat dia macam tu."

Ye tak ye jugak eh. Hee. Betul tak ape yang Mom saya cakap tuh. Serius saya cakap saya bahagia ngan kehidupan saya sekarang. Bukan bahagia sebab ada kekasih baru tapi bahagia dengan family sendiri. Sesekali tu ada la jugak teringat, tapi bila fikir-fikir balik, benda nie buat saya matang. Yang lepas, biarlah ia berlalu menjadi kenangan, yang sekarang nie fikir tentang masa depan. Saya pon masih muda, banyak lagi perlu saya belajar. Memang betul pengalaman mematangkan seseorang.

~gemuk kan? gambar lame dahhh ;-) ~

Syukurlah saya bahagia ape yang saya miliki sekarang. Gemuk? Takpe la.. Janji saya bahagia! Betul tak?

Babai

4 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

ardinihumaira said...

dni pong naik berat ni huaaaaaa

annenyss said...

gemuk sehat takpe..hehe :)

nanie said...

gemok baru comel..kankan?

ZACK ENTRY said...

ok la tu, saya lagi ringan kot..tak reti macamana nak tambah berat badan..:D


design with love by Dak Eina