kite kawan

14 January 2010

.:My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi:.


السلام عليكم

sape2 maseh ade gmbr mase kecik2 d0lu. bole pakat j0in contest nie ramai2 yuk.! HUHU. aku p0n nk j0in s0bab aku nk share jgk la gmbr aku. aku d0lu mase kecik2 kiut gil0s. wekk perasan.! hurm kiut la jgk sbb aku putih. kalau setakat putih jew kiut ke.? HAHA. muke haraaammm. eleyh cube la tgk d0lu. baru k0men ok.?



This contest will run from January 7 2010 to January 2010 (11:59P.M)
('My Childhood Photo Contest' berlangsung selama 2 minggu sahaja so I urge U to hurry!) 

Terms and Conditions of the Contest: 

1. Add Url Link ( http://ieda2009.blogspot.com/) pada Bloglist@Blog Roll anda & anda juga diwajibkan untuk menjadi Follower http://ieda2009.blogspot.com/ ~d0ne~ 

2. Copy & paste banner di atas pada entry/posting anda bertajuk 'My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!' & link kan ke ( http://ieda2009.blogspot.com/2010/01/my-childhood-photo-contest-by-pu3.html ) kemudian letakkan pula banner 'My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi!' bersama link ( http://ieda2009.blogspot.com/2010/01/my-childhood-photo-contest-by-pu3.html ) pada sidebar blog anda. ~d0ne~ 

3. Upload 2 keping gambar anda. 1 keping gambar anda sewaktu kecil/pada zaman kanak2 & 1 keping lagi gambar anda setelah dewasa.(TAMBAHAN: HAD UMUR DARI USIA BARU LAHIR PUN TAK APE & SEHINGGA 12THN SHJ..13-19 KEATAS TU DAH CONSIDERED TEENAGERS & ADULT,KEY.. :)
PERHATIAN: Hanya gambar anda sahaja ya, gambar orang lain adalah tidak dibenarkan sama sekali
Anda diwajibkan untuk menceritakan serba-sedikit tentang gambar anda sewaktu kecil/pada zaman kanak tersebut ATAUPUN ceritakan mengenai kenangan yang tidak dapat anda lupakan sewaktu zaman kanak2 anda..
(Ada certain Blog yang saya tak dapat view gambarnya gara-gara line internet yang bermasalah sila e-mailkan gambar anda ke luvieda09@yahoo.com..Terima Kasih..)
~d0ne~ 

4. Pemenang akan dinilai melalui gambar yang chumel,menarik & berjaya membawa saya & juri2 lain,mengenang kembali akan zaman ria kanak2 dulu.
Hanya 3 orang pemenang sahaja yang akan dipilih.Manakala bagi penyertaan yang ke-13,akan mendapat hadiah misteri! :)
~d0ne~ 

5. Apabila semua syarat & peraturan telah dipenuhi, jangan lupa tinggalkan komen berserta URL link anda mengenai contest ini pada ruangan komen N3 My Childhood Photo Contest by Pu3 Pelangi! untuk memudahkan proses blog review.. ^_^  ~d0ne~ 

Hadiah2 yang ditawarkan:  

Tempat Pertama: H/Phone Top-up RM30 + H/Phone Strap
Tempat Kedua: H/Phone Top-up RM20 + H/Phone Strap
Tempat Ketiga: H/Phone Top-up RM10 + H/Phone Strap

Hadiah Misteri Penyertaan yang ke-13: ??????????????? ^_*  


s0 lepas membace syarat-maratnye. aku p0n cari la album2 lame aku. huhu. semangat punye pasal. walaup0n kne mara ngn mum aku. s0bab dh buat umah bersepah ngn album2 lame. mum aku baru kemas lek l0k. aku dh buat sepah. HAHA xkesah la. janji aku dpt cari gmbr aku mase kecik2 d0lu. HUHU. 

k0rg nk teng0k x.?

3tahun (1992)
 

ceritera di sebalik gambar: nie sy nk tunjuk umah sy. tp ini rumah d0lu2. skang da len beben0r dh. mum sy kate time nie sy baru dpt adik. adik sy lahir tahun 1992 la. pastu my mum seb0k ngan adik n xlyn sy. sampai aty. pastu sy meraj0k ngan mum sy. sy pegi mengadu ngan abah sy. sy xsuke ade adik. pade mula2 la. pastu sy suke. n syg adik sy sgtt2 taw. HUHU. nie my abah yg amek k0t. sbb abah nk bwk sy pegi jenjalan beli c0klat kt kedai dpn umah sy. sy suke amek gmbr sejak sy kecik lg. s0 abah sy p0n amek la gmbr nie. actually sy bru pas nanges time nie. tp still nmpk c0mel kn.? sory sy terperasan dgn sendirinye. HUHU 

kenangan yang xbole dilupakan mase kecik:
1. sy ade sepasang baju melayu taw. walaup0n sy pompuan. sy tetap ade taw. sbb abg2 sy da besar time tu. pastu muat plak ngn sy. s0 my mum suh sy pakai. HUHU tp time tid0 jew la.

2. sy merupakan ank b0ngsu pompuan. sblm sy lahir, sumer abg2. s0 bile sy lahir. abg2 sy sgtt syg sy. bile time raye jew. mesti abg2 sy 3org tu bwk pegi raye same2. gilir2 nk pimpim sy. sy bertuah sgtt.

3. pastu time raye jgk, duit raye sy ilang. dlm 5ringgit jgk la. abg2 sy p0n seb0k la mencari. sy nie pulak bukan mencari tp menanges. HAHA. my mum da ckp jgn selalu sgtt kire duit. kang ilang/xcuk0p gitu la. pastu sbb sy nie degil. terus ilang. masin sgh mulut mum sy tu. HAHA. time nie p0n ade gmbr taw ;) tp nie gmbr sebelum duit tu ilang la.


yg skema: bang nizam n yg xtaw malu tert0nggeng: bang hafiz 

4. 1st time pegi tadika. abah sy yg bedakkn sy. pakaikan sy tudung. hurm sy ade cari gmbr tu. tp xjumpe la. d0lu2 mase sk0lah rendah. sk0lah ptg. s0 abah keje ade shif mlm. s0 pg2 dk ngan abah. my mum pulak keje. s0 bile nk g sk0lah tghari tu abah la yg sikatkan rambut sy. abah sikat rambut sy n buat style laki. xde nmpk p0mpuan langsung. kesian sy :(


20tahun 5bln (Dis 2009)

besh sgtt mase kecik2 d0lu. skang da manyak berubah. n aku p0n da nk masuk 21tahun. cepatnye. da b0le kawen da p0n. HUHU gedik.! tp aku maseh kebudak-budakkan. HUHU bini sape la nie. bile eh aku nk matang.? xsabar :p tgk tu da besar makin manyak gmbr aku. mane lebih c0mel.? ;)

arap penyertaan ini diterima. kalau ade pape xlengkap. cik penganjur ckp la. 




lots of love,
 

5 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

enyheartsdiamond said...

alololo..comeynya :)

ardinihumaira said...

Waaaa...best3 :-)

dak eina said...

eny: comey kn.? huhu


ardini: ape yg besh???

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Hi..Dak Eina.. :)
Salam perkenalan Dak Iena.. :)
Dak Iena,Sis da check
sume okeh!Sume complete!
Thanxx for ur participations
ye,Dak Iena.. :) Gd Luck! :)

p.s: Tantek baju iee.. :)

dak eina said...

ok sis. tenkiu sbb review ;)


design with love by Dak Eina