kite kawan

25 July 2011

~~sesuai tak dengan aku?

Salam Buat Semua.

Hari nie aku tak pegi pon buat medical check up. Abah tak bawak pon aku. Nangis satu baldi aku tadi. Selalu kena tinggal. Abah selalu lebihkan adik aku. Hmm ok la. Aku boleh pegi esok. Pegi ngan Mom lagi. Ye la aku kan lebih rapat ngan Mom aku. Bukan aku tak rapat ngan Abah, tapi sekarang, aku tengok Abah aku manjakan adik je. So, aku beralih la ke Mom aku. Baru adil!

Nanti aku daftar 4hb September nie pon, aku pegi Perlis ngan Mom dan abang aku. Adik aku pulak pegi ngan Abah. Terpaksa buat macam tu sebab daftar hari yang sama T_T

Ok la tak nak cite pasal tuh. Hari nie aku merempit ngan kawan aku pegi bank tuk bukak akaun Bank Muamalat. Unimap guna bank nie tuk PTPTN. Mula-mula rasa malas giler nak pegi buat. Tapi bila dah masuk bank nie layanan superb la tuk student cam aku nie. Dah la pegawai bank tadi ensem giler. Muda lagi wo.. Rugi tak ngorat dia tadi.. HAHAHAHA!

Lepas dah siap bukak akaun tu semua, aku ajak kawan aku rempit pegi kedai spec sebab Mom aku dah bagi duit suh aku pegi buat spec sebab ada satu hari tu, aku ade mintak nak buat spec sebab mata rosak sikit.. Hihi. Aku pon tanya kawan aku, free ke tak? Sekali kawan aku cakap dia free, terus ajak dia pegi kedai buat spec. Alang-alang keluar tu, ape salahnya pegi sana terus. Ye dak?

Actually aku tak pernah pon pakai spec sebelum nie. Gedik-gedik try spec orang lain pernah la. Huhu. Ape yang aku tahu, mata aku memang rosak. Tapi takde lah teruk sangat, silau je banyak. Haha.

Tadi ada dua kaler yang menjadi idaman hati, kaler purple gelap ngan brown. Kata hati aku cakap, "Ambik purple gelap.. Purple gelap!!!". Kawan aku pon pilih yang tu. Hihi sehati sejiwa kan? Tapi bila balik umah dan cite kat Mom, Mom cakap, "Bakpo Eina tak pilih yang brown?!" *sambil buat muncung tanda tak setuju*

Serba salah pulak aku tadi. Hmmm :(

Esok maybe siap spec aku tu. Haishh sesuai ke tidak ngan aku.. Lantak ah. Nak pakai time study je pon. Hihi. 

Testing spec orang lain kejap! Rupa spec aku macam nie la jugak. Aku pilih yang bingkai penuh. 

 ~belah kiri, spec adik aku, belah kanan, spec sepupu aku~

Sesuai tak dengan aku weh?
Maksud aku, sesuai tak aku pakai spec?

Mintak pendapat kawan-kawan sikit :)

ps; Thanks Pija sebab teman aku tadi! <3

Babai!

20 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

mat din said...

urm ssuai kot...hihi

new frenzz

dak eina said...

@mat din

nmpk mcm xikhlas je gtau. haha. ok hai kawan baru!! :)

Fyka said...

sesuai eina..tp juz pkai time blaja je kan..

HARITH ISKANDAR said...

hehe dh besar2 pon kuat majuk dgn abah :)

dak eina said...

@Fyka

a'ah fyka... :)
sesuai eh? hee :D

dak eina said...

@HARITH ISKANDAR

dasar ank manja kn? hihi

♥ Cik Nur Elyana ♥ said...

yana nak pakai spec jua taw..rosak gak mata.hehe. :) yana esok wat medcl chck up.hehe. :)

Muhammad Burn said...

tak elok pakai spek org lain. nt jd rabun teruk. kejap pakai power lain, kejap pakai power lain. nt power boleh jd tinggi.

dak eina said...

@♥ Cik Nur Elyana ♥

sme la kte kn yana.. hikhik.. xjd buat check up lg arini.. benci ah T_T

dak eina said...

@Muhammad Burn

power sme ngan sy je nie :)

oshin-jamel said...

cumel²!!mmg sesuai..klu bingai tue tebal ckit sure lawo...heheheh!!color brown mmg chantek!!

mr.curly said...

kalu nk pkai gak spek beter amik yg mcm belah kanan tu..hikhik

dak eina said...

@oshin-jamel

tp eina dh pilih purple la akak... :)

dak eina said...

@mr.curly

mcm tu la rupa spek eina tu.. tp kaler purple gelap..hee :)

misspurple said...

x pyh pkai spek laa..lgi cumey :)

dak eina said...

@misspurple

uwaaa T.T
kalo dh xnmpk nk buat mcm mne awk?

Wanie said...

huhu..kalau mata tak nampak pakai je la spek..

sri juju said...

wahh , nnti sri ade geng , pkai spec :DDD

dak eina said...

@Wanie

bru buat :)

dak eina said...

@sri juju

geng pakai spec?? haha


design with love by Dak Eina