kite kawan

01 July 2011

~~kek batik :)

Salam Buat Semua.

Semalam aku ada update pasal Spontaneous Thursday tu kan. Aku ada bagitahu yang aku nak buat kek batik. Kek nie kan kawan aku yang request. Kiranya ok jugak kalau aku cuba buat. So petang kelmarin, aku cuba la buat. Aku nie jenis orang yang tak sabar. Nak buat on the spot bila semua barang dah lengkap. Boleh pulak buat kek time puasa, kalau ter-try macam mana? Dah la nyaris-nyaris bukak peti nak ambik air nak minum. Adoi teruk-teruk =.=

Pastu bila dah buat, haruslah makan time bukak puasa. Huhu. Puasa boleh turunkan berat sebanyak 1kg, tapi bila bukak puasa boleh naik sampai 2kg. Tak patut tak patut. Berganda betul! Dah la Rabu lepas timbang berat naik sampai limapuluhenam kg! Lemak bersepah! :P

~iklan kejap, see 56kg.. cepat betul membesar aku nie.. haha!~

Eh, dah menyimpang pulak aku. Kali nie aku buat kek batik. Hmm bagi mulut aku tak sedap. Aku rasa aku terlebih serbuk koko kot. Serba salah pulak nak simpan sikit je lagi, aku masukkan semuanya terus lah. Haha. Milo pulak aku letak 1/2 cawan. Rasanya pahit-pahit sikit. Ah takde hal makan je. Selamat jugak masuk dalam perut aku. Mulut dan perut aku tak kesah kalau aku sendiri yang buat. Kalau orang lain yang buat, aku mungkin ambik kesah. Haha biasalah manusia.

Ok lah, jemput makan semua!


Oh ye, kawan aku yang request kek nie tak dapat balik umah pulak. So tak dapat la dia nak try kek nie. Takpe takpe, aku suh kawan aku yang lagi satu try kek nie lah. Macam biasa, aku nak paksa dia cakap sedap! Wuwuwuwu :P

Babai!

12 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

Shawn Razaleigh said...

dulu gua meniaga kek batik ni kat matrik. untung double beb..heheh


eh jemput singgah my blog entry baru

Khairil said...

kek batik ni buat pakai peti ais saja kan?...

cahayabintang said...

nmpk menarik. da lama tak mkn kek batik,kek paling senang kot nak buat.

Ain Zulaikha said...

how come boleh naik sampai 2kg kak eina hahaha.. wahh kak eina macam adik ain pandai buat kek batik.. sedap kan..

dak eina said...

@Shawn Razaleigh

wah buat sendiri ke? huhu

ok :)

dak eina said...

@Khairil

yup. letak dalam peti ais je..

dak eina said...

@cahayabintang

a'ah memang pon.. senang je..

dak eina said...

@Ain Zulaikha

sbb k.eina mkn bykk mse bukak puasa.. huhu

Pinky Pixie said...

nak jugak.nak jugak!

dak eina said...

@Pinky Pixie

cepat nganga... aaaaaaaaa dushhh *kena hidung*

hahaha!

Wanie said...

meh sini sikit kek batik tu..
ade lagi tak?hehe
sy pernah buat hari tu..
tapi sangat manis..
terlebih letak susu pekat manis..

dak eina said...

@Wanie

ade lagi.. huhu meh la..


design with love by Dak Eina