kite kawan

21 January 2011

~~kehilangan barang berharga milik anda, bukan tanggungjawab kami.

Salam Buat Semua.

Aishh tajuk tu panjang lebar gitu... Youuuuu.. Saya ngah geram nie! Mahu lepas marah kat blog nie hah!!

2,3 hari lepas kot saya ngan kawan, Bib dan Ecah ada pegi satu tempat shopping nie. Hmm tak nak shopping pe pon, just nak masuk jenguk-jenguk sebab tempat nie baru bukak. 2orang kawan saya nie dah pernah masuk dah. Saya je tak pernah jejak tempat tu. Maklum lah jauh dari umah kan. Pegi kat yang dekat-dekat je. Senang~

Bila nak masuk kat tempat supermarket tuh, pak guard tuh tahan saya ngan Ecah sebab kitorang bawak beg. Dia suh saya ngan Ecah simpan beg kat tempat simpan barang. Whattt???? Giler ke hape nak suh simpan? Ecah cool giler sebab dia just amek beg duit dia. Saya ngan tepon 2bijik, kamera lagi, beg duit lagi. Nak suh saya pegang semua? Arghhh!

So saya bagi la Bib pegang kamera saya. Nak suh saya pegang semua memang tak ah kan.. Baik gua angkat kaki keluar dari bangunan tu je.. Saya ada suh Bib bagi beg saya kat orang yang keje kat kaunter tuh. Makcik tuh nampak kot Bib pegang kamera, dia pon cakap... "Adik... Tak boleh bawak masuk kamera dalam nie.."

Bib pon cakap, "Na, nak tinggal ke kamera nie.. Tak boleh bawak masuk ar..."

Terkejut saya bila Bib cakap macam tuh. Dalam hati nie duk menyumpah serapah dahh. "Giler kau nak tinggal, kalau kena tinggal, aku rela tak masuk dalam nie"

Tetiba makcik tuh bersuara, "Boleh bawak masuk, tapi tak boleh amek gambar.."

Saya nie pemarah kot. Saya pon ape lagi, sound ah makcik tuh balik. Bukan niat nak kurang ajar, tapi rasa geram nie meluap-luap ngan tindakan dia. Kalau korang pon mesti sound balik ahh makcik tuh. Sekali tak boleh bawak beg, sekali tak boleh bawak kamera, sekali boleh bawak. Haihhh mau mengamuk je kalau ngah period. Hahahaha syukur tak period, kalau tak, ramai orang rekod video pastu upload kat fesbuk. Huuu perli tuuu~

Ok, over.... Hmm saya sound balik makcik tuu, "Ingat saya nak sangat ke amik gambar kat sini? Eh *********** (bukan nama sebenar) je pon, bukannya *************************** (bukan nama sebenar jugak takut korang tahu lak gua marah tempat ape..hikhik)

Pastu makcik tuh boleh pulak bagi beg Ecah yang dia simpan tadi pas saya ajak Bib ngan Ecah balik. Tahu pon takut hilang customer. Padehal, kitorang masuk dalam tu tak beli pape pon. Pegi usha mat-mat bangla. Hahaha ramai betul mat bangla keje situ... Satu kampung mai keje situ.. Ish ish ishh..

Giler kan tempat tuu, padehal bukannya tempat mahal pon, tak bagi bawak kamera tuh. Dah la suh saya simpan kamera. Giler kau! Baik angkat kaki pegi tempat lain lagi baguss lah! Serius.. Tak mau dah saya nak jejak kaki kat tempat itu. Titik!

 
~tempat nie memang tak boleh amik gambar lah, tapi degil, so saya kena sound depan-depan.. rileks ajo.. huhu~

Kesimpulannya, kalau kamera saya hilang macam mana? Bukan tanggungjawab anda kan? Tanggungjawab saya kan? Bengong tak ngan pengurusan tempat tuh?

Babai!

10 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

echah mashuri said...

ehh..gitu pulakk..ade ke smpai xleh bwk beg!grrr...ingt tuh library ke ape..huhu

Zaer!! said...

Salam eina.lahh..sampai camtu sekali pengurusan die?pelik...Asal ta bagi bawak masuk camera? Bukan sabit nge gapo2 pon.Uh! Pelik ni.Oyak la mano tepak tu,nk g try etep.hehe.

Neway,nasib baik dop ilang camera tuh! heheh.dey lagi amek gamba neh!

Si kOtAk HaTi said...

besarnye bear.....(^_^)
sy nk jugak!!!! hehe

Pinky Pixie said...

sy nampak teddy pink besar punye!
nak 1!

sang kelembai said...

jgn mara2..
nanty cpepat tue,,
nenek sy yg sate la....
hauhauhau

sang kelembai said...

jgn mara2..
nanty cpepat tue,,
nenek sy yg sate la....
hauhauhau

arep_lockermonth said...

arep dah follow..thnx sebab tinggalkan link!

MiZi said...

mizi ada pengunguman

http://contengcorner.blogspot.com/2011/01/pengunguman.html

AIMAN said...

rilexs2.. ade la hikmah nye tue kalau hilang.. he.. ;)

y u y u Z u l a i k h a said...

nak teddy bear besar tu!


design with love by Dak Eina