kite kawan

30 January 2011

~~perlu ke tahu password boifren/girlfren | jeles ngan aku? erkk!

Salam Buat Semua. 

Alololow mentang-mentang single sedap la mengata kan? Huhu. Saya bukan ape. Semalam saya dapat tahu kawan lelaki saya ada remove saya dari fb. Tetibe pulak tuu. Bukannya ada salah faham ke hape. Saya ngan dia kalau tak berhubung kat fb, kitorang ada la kontek kot tepon, call or sms. Tu pon jarang ok. Sebulan ada la sekali kontek~ Tapi semalam tetiba je nak masuk profile dia. Sekali bila masuk je, nampak bahagian info terus, bila 'wall' dia tak kelihatan, terus ternampak butang 'ADD AS FRIEND'. Aikk mamat nie bila masa pulak delete aku kan?

Saya nie jenis baran kot, terus je klik send message kat sebelah kanan tu. Fuhh selamat arr dia bagi jugak kan 'orang asing' hantar message kat dia kan. Terus je saya taip "Delete orang eh? Takpe takpe, tak payah kawan, putus kawan terus! Bye!" (telah ditranslate kan ke Bahasa Melayu standard, saya message dia Bahasa Kelantan sebab dia orang Kelantan)

Giler marah betul ah kat dia kan. Tetiba je remove saya dari fb. Apehal kan? Setengah lepas tuh, orang yang berkenaan call saya.

(translate sekali lagi, kang kalau tulis Bahasa Kelantan kang, ada orang ternganga baca entry aku nie)

Dia: Kenapa ada friend request nie? Delete orang ke?
Saya: Eh bila masa pulak. Orang baru perasan tadi awak remove kita dari fb awak. So orang add balik ar.
Dia: Hmm ye la tuh.
Saya: Ye laa.. Bla bla bla.

Lepas cakap cakap dan letak tepon tuh, 2,3minit kemudian dia call balik.

Saya: Ape lagi niee?
Dia: Patut lah takde awak, gf orang delete la. Dia cakap tadi.
Saya: Hmm bagus lah.. Tahniah sebab dapat gf macam tuh (sambil gelak-gelak). Rasa cam nak pegi wall awak dan taip "Remove laa aku lagi k"
Dia: Tak payah laa nak cari gaduh ngan dia.
Saya: Ok.. Saje je, takde masa lah nak buat gitu. Tak matang ok (berlagak matang tu yang tak boleh blah.. hahaha)
Dia: Hahaha takpe lah kalau macam tu. Kejap lagi mesti dia delete balik awak. Tengok je laa.
Saya: Bla bla bla....

Letak tepon... Saya pegi buat status macam perli lah pompuan tuh, konfem dia baca. Hahaha sebab dia guna fb kawan saya. Mesti dia marah giler kat saya kan? Hahaha. Lepas buat status perli dia, saya buat status lain;

"nak jeles ngan aku buat hape? bengong!"

Tak lama kemudian, sampai satu sms..

"Kan orang dah cakap, budak tu delete awak balik"

Saya pon balas "Ikut suka dia laa. Tak heran pon. Jeles buat hape la. Tak faham aku.. Kim salam bebanyak kat gf awak tu eh!"

Hilang satu kawan kat fb saya. Keh keh keh itu yang saya kesal sekarang. Takpe la. Boleh je kontek kot tepon~ 

Ee nie yang malas nak kapel nie, takut bf akan mintak password ngan emel fb saya. Hahahaha. Perlu ke awak-awak semua tahu password fb,fs,ms,ym boifren/girlfren awak? Untuk ape awak tahu... Tak percaya dia ke or ape? Komen sikit~

So yang single nie kena kawan ngan sama-sama single la ye. Saya dah ada kawan sesama single. Hahaha!

 ~minat pada lelaki yang pakai spek :P ~

~tapi Zahid tak pakai spek, kenapa saya minat dia jugak? biarlah rahsia k! ~

Agak-agak ade orang marah tak ngan entry saya nie? Luah perasaan je pon sebab saya tak pernah mintak password bf saya sebelum nie. Lain la kalau dia yang bagi kan. Teruk tak sebab saya takde perasaan ingin tahu apa yang bf saya buat? Saya tak nak dilabel pompuan cemburu buta. Tahu lah cemburu tu tanda sayang tapi agak-agak la kan. Nak kawan pon tak boleh ke? Hmm marah nampak Dak Eina nie. Gagagagaga. Emosi lebih sejak single nie. Hahaha!

Babai!

8 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

twinkle twinkle said...

hape2 tah,,syg sgt kat gf ahaha

nanie said...

melampau la gf mcm tu..
baek xpyh bg si bf tu ada fb

Isyraq said...

huwmm... biasa la cemburu gamaknya... moga cepat la dipertemukan jodoh eina... aminn...

Ain Zulaikha said...

huhuhuhu secara jujurnya lah,mmg tak suka lah kalau orang lain termasuk pakwe sekali tahu password.. sebab inikan barang pribadi kita.. kita pun ada privacy kita sendiri.. tk kan semua dia nak tahu... even h/p pun nak chack.. tah ape ape...

sri juju said...

HAHA ! nk gelak puas3 , cmburu bute btol gf die . smpai nk dlete2 org . relax sudaaa :)

pak long said...

salam....
goano jadi gito mo...

Pearl Kaz said...

ooh.. tak perlu tahu pun. org tu jeles terlebih je. relax sudah. haha. tp sy ada password fb kwn laki sy and kwn laki sy ni pun ada password fb sy dan sama gak dgn password cimb clicks... tp kami bukan couple.

Pearl Kaz said...

oh. lupe nak tambah.. and kami takde buat2 ape2 kt account masing2 pun. just sbb kdg2 dia minta tolong sy utk certain2 benda. takde sampai nk delete kwn2 dia. sbb sy bukan gf dia. haha. kalo gf pun, tak delete kot. tp bgtau je sy jeles. :P


design with love by Dak Eina