kite kawan

25 June 2011

~~kawan aku request kek batik pulak :)

Salam Buat Semua.

Bersedih sebab Jozan tak menang semalam. Tapi takpe, aku tetap minat dengan lawak-lawak Jozan tu. Kenapa Jozan kurang lawak semalam? Kalau tengok ngan aku gelak paling kuat ialah time kumpulan Sepah. Memang dia berhak tuk menang la. Semua lawak menjadi. Lawak melayu sebenar.... Orang kata, Mamat lupa lirik semalam? Ye ke? Bagi aku, Mamat nyanyi sikit tu pon dah lawak habis la. Huhu. Kalau Nabil pulak, ok la, terkejut aku patung tu boleh bergerak. Haha. Dan last, kumpulan Jambu, aku memang suka kaler pink tapi aku tak suka kumpulan nie. Kahkahkah *jahat aku*

Serba sedikit pasal Maharaja Lawak. Aku kan tak langgan pakej mustika, so tu yang lambat update. Hihi. Sudah cite pasal tu, meh nak cite pasal kek lagi. Hihi. Hah dalam entry tu aku ada cakap yang aku nak suh kawan aku yang birthday girl semalam tu datang umah aku kan? Dia ingat aku main-main, sekali dia datang umah aku. Ambik kau, rasa sekarang jugak! Pastu bagi komen sedap ke tidak! Aku nak tahu ikhlas!

Dia pon makan, menikmati kek tu dengan penuh penghayatan. Haha. Ayat nak up je kan. Pastu dia cakap, "Sedap Ina!". Aku pon cakap, "Eleh, nak ambik hati aku la tu". Entah aku nak percaya ke tidak :P

Kalau sedap, terima kasih Pija :)

Pija datang umah aku belah petang. Malam pulak, aku suh kawan aku sebelah umah pulak try. Gigih nie tanya on9 ke tidak fb sebab aku takde kredit nak sms dia. Hikhik. So bila dia pon kebetulan on9, terus suh dia kuar umah, turun ambik kek. Aku cakap, aku nak suh dia try kek coklat aku buat nie. Pastu bagitahu aku sedap ke tidak. Aku tak kisah, janji ikhlas, takde keje ambik-ambik hati aku pon ok :)

5minit lepas tuh, kawan aku like gambar kek tuh kat fb aku sebab aku ada post kat wall aku semalam. Dia komen, "Terbaek!". Hidung aku dah kembang dah time tu. Haha. Aku pon balas, "Jangan ambik hati aku.. Huk3". Dia balas balik, "Aku nak ambik kek je". Lagi kembang hidung aku. Hahaha!

Lepas tu chat pulak ngan dia. Dia siap request nak kek batik lagi. Aku cakap, nanti minggu depan pulak sebab nak kena cari biskut marie lagi *nampak macam susah nak cari biskut tu* Huhu. Tak sabar pulak aku nak buat kek batik tu. Antara kek faveret aku jugak la kek batik nie. Tadi aku dah google resepi kek batik. Ada jumpa macam-macam. Ada yang senang giler. Kalau ada biskut marie kat umah aku, sekarang jugak aku buat. Tapi takde pulak. Malas pulak aku nak pegi kedai panas-panas nie. Alasan tu selalu ada kan? :P

Kalau korang nak tahu, resepi kek coklat kukus tu pon aku google. Sekarang nie tak pelik, nak masak pape, google je, konfem jumpa! Bahan-bahan pulak mudah didapati, pegi je kedai, konfem ade! Antara rajin dan malas je semua nie kan?

Ok la, kek coklat kukus yang aku buat pon dah habis. Laju je kek nie habis. Tak sangka menjadi jugak, bulan depan buat tuk birthday sendiri pulak! Pastu raya tahun nie tak payah susah-susah order kek coklat. Aku dah boleh buat sendiri dah! Yayy!

~gambar semalam.. hihi~

Minggu depan tunggu kemunculan kek batik pulak eh.

Babai!

12 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

i'm ezza haniza said...

sedap nyeeeeeee einaa......nak sikitt

http://takkeciksgtpown.blogspot.com/2011/06/awak-menang-maharaja-dpt-350-ksaya.html

dak eina said...

@i'm ezza haniza

dh abes dh ezza.. next week la kek batik pulak :)

sri juju said...

cedapnye :DD , bole laa post kek batik tuu nti kt umah sri . hahaha

najihah sahami said...

hamboi..kan main eh masak kek ni. bila nk hantar kt i sikit yunk?

acikbuCUk... said...

eh baby buat ke nh????????????????pndai ek?????

dak eina said...

@sri juju

boleh3... :))

dak eina said...

@najihah sahami

bank in duit, bg alamat.. esk terus eina pos.. haha

dak eina said...

@acikbuCUk...

baby? baby mung! ho ak la buat nie.. jgn pandang ak sebelah mata acik wei :)

Jaune said...

sedap gila kek batik :)

hamzah ian said...

wahhh.. nak skit.. nmpk sedap tu.. hehe

dak eina said...

@Jaune

ntah sedap ke tidak kek batik yg dak eina akan buat tu :P

dak eina said...

@hamzah ian

dh abes dh hamzah..


design with love by Dak Eina