kite kawan

20 May 2011

~~SEGMEN BLOGLIST ABGTEROR | TANAH TUMPAH DARAHKU.

Salam Buat Semua.

Ce teka aku orang mana? Mana yang dah tahu tu diam-diam suda. 1saat dari sekarang!       

Tetttt lambat :P

Kalu nok tahu, aku nie ore Kelate. Hihi. Sapo sini ore Kelate jugok?? Tokse saing nga aku ko? Huhu. Mano tahu mulo-mulo saing pah jadi lagu lain. Macam lirik lagu Cikgu Sulizi - Cinta Seorang Saing <---ngarut kokse doh sayo!

Dasyat aku nie, pukul 3pagi doh tapi tok tido-tido lagih. Hihi. Sedak jugok eh kecek Kelate. Kalu aku taip entry dale loghat Kelate key ngango abih lah blako. Tapi tok salah key, buleh jugok aku ajar saing-saing blogger nih loghat Kelate. Ko guano? Kato 1Malaysia :P

Hahahaahaha! Cukup la buat aku gelak sorang-sorang depan laptop nie haa. Kang nganga pulak korang. Tapi kalau korang bukan orang Kelantan, pastu paham ape yang aku taip kat atas tuh, tabik ah kat korang! Senang je kan? Basic je tuh. Tak bau lagi budu pekat. Kehkehkeh!

Eh melalut pulak aku nie, patutnya entry nie pendek je sebab kena jawab 4soalan wajib. Tapi benda tak patut pulak aku panjangkan. Hihi i'm sorry~~~

Sapo nok join buleh la klik sini deh.

Ok meh kita tengok soalan yang abgteror suh jawab. Soalan dia kacang je. Susah lagi paper matematik budak darjah 1. Hihi ;)

1. Dimana anda dilahirkan?
- Di sebuah hospital yang terletaknya di Kubang Kerian, Kelantan. Google lah kalo nak tahu ;) 

2. Dimana anda dibesarkan?
- Di sebuah rumah yang sederhana besar di Kampung A (nama sebenar.. haha). Semestinya di kawasan Kota Bharu. 

3. Negeri pilihan anda untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist abgteror.
- KELANTAN dan hanya KELATE ;)

4. Ceritakan sedikit mengapa anda memilih negeri tersebut.
- Sebab sayo anok Kelate. Oh tanah tumpah darahku. Kelate sedak, nok gapo? Kain tudung muroh-muroh, makanan kepok-kepok, buleh gi cari kat Pasar Siti Khadijah nuh, nok tempat shopping, Rantau Panjang, Pengkalan Kubor. Male-male buleh gi derak alah ko Wakaf Che Yeh, dekat jah tuh nga umoh sayo! Perhhh terbaik! Kalu mari Kelate, wajib gi la tempat-tempat hok sayo oyak tuh. Biar puah hati deh blako. Sekian terima kasih.

Best jugak buat entry loghat Kelate. Maaf la kalau tak paham :))

ps; Dah macam promote negeri Kelantan je. Haha  

Babai! 

8 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

emieysandra said...

dok ngarut koksey ape ni?huhu..lme dok dgr lagu cikgu sulizi tu^^

::Mastura Zakaria:: said...

kak pehe loghat kelate mugo ngaji setahun di kb and 2 thn di mache..hihi
salam perkenalan..

hawiz said...

yeayy..ore klate gok

Shaherah said...

hye hye..
Assalamualaikum.. ^_^
Salam perkenalan.. Shera singgah blog ni tau..
Shera dari blogger Johor..
^_^ Yeayy!!

Kalau free, singgah lar blog shera..
http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/

dak eina said...

@emieysandra

bukak utube leh ah dgr..hihi

dak eina said...

@::Mastura Zakaria::

hihi.. sng je kn loghat kelantan nie kan kak?

dak eina said...

@hawiz

sep sep! huhu

dak eina said...

@Shaherah

ok... singgah!!


design with love by Dak Eina