kite kawan

16 May 2011

~~saya mintak maaf mak :'(

Salam Buat Semua.

Banyak betul masalah kat kepala otak aku sekarang nie. Aku tak mampu nak tempuh la. Orang sekeliling aku akan tengok aku selalu tersenyum, riang dan ketawa besar. Tapi dalam hati aku, hanya Allah SWT saje yang tahu. 

Petang tadi aku dapat call dari orang tua yang giler. Kalau nak tahu pasal dia, klik entry nie untuk tahu cite lebih lanjut!

Dia call dua-dua nombor aku, tapi tak berangkat sebab aku memang tak layan sangat ah tepon sekarang nie. Aku letak tepon merata. Malas nak layan, bukan ade orang sms aku pon. Maklum lah single kan. Hee :D

So, bila aku tengok dua-dua tepon ada misscall dari nombor dia, terus aku buat tak tahu jek. Kalau nak tahu, Mom aku suka main game Zuma dalam laptop aku nie. Baru je masuk bilik nak online, sekali Mom potong line nak main game pulak. Ok, aku mengalah, aku lepak atas katil sambil borak-borak ngan Mom pasal orang tua tuh call aku lagik. 

Perbualan ini bukan 100% betul ;)

Aku; Mom, orang tua yang aritu tu call orang lagi la.
Mom; Orang tua yang mana pulak nie? *lupa*
Aku; Yang cakap nak bagi keje tapi nak ngorat orang tu.
Mom; Oh, cakap ape ngan dia?
Aku; Tak cakap pon. Tak sempat nak angkat, kalau sempat pon, nak reject je call dia. Biar padan ngan muka dia!
Mom; Kenape pulak? Kan dia cakap nak bagi keje bulan 6. Dia nak cakap pasal tu kot. 
Aku; Tak nak ah!
Mom; Alaa buat kawan la ngan dia.
Aku; Orang cakap orang tak nak! Tak nak lah! *nada kasar*
Mom; Cuba cakap elok sikit Eina *sedih-sedih*
Aku; Orang tak nak Mom cite pasal dia lagi kan. Tak payah nak suh kawan lah! Benci tau tak? *sambil nangis*
Mom; *keluar tinggal aku sorang-sorang*
Aku; *menangis*

Sekarang nie pon aku nangis taip-taip entry nie. Aku tahu aku salah, sebab orang tua tuh, aku gaduh ngan Mom aku. Aku cakap kasar ngan Mom aku. Siyes teruk aku hari nie. Aku paling tak suka kalau aku buat Mom aku terasa. Aku rasa bersalah sangat. Aku rasa nak jek aku sms orang tua tuh, marah-marah dia, "Sebab kau! Aku ngan mak aku bergaduh! Bodoh!"

Taip aku malas nak layan sangat, makin aku buat macam tuh, makin melarat pulak. So, aku diamkan diri sekali lagi.

Maafkan Eina, Mom. Eina sayang Mom. Jangan sebut-sebut lagi pasal orang tua tuh. Anakmu ini sensitif bebenor :')

Babai!

10 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

a t i E n a b E r n ! said...

saba bebanyak je dak eina.. mgkin mom dak eina terse sbb ari ibu kowt . so, jgn tangguh2 ye. hope cept2 mntk map . atien pon sllu jgk buad ibu atien terasa . heee . bese la ank tunggal la kate kn :D

NuSaNa NoSa 91 said...

dah2.. jgn sedih2.. huhuhuhuhu~ T_T
gi minta maaf, peluk2, dan cium2 mak tu.. kita ada sorang je mak.. klu dia dh pergi, menyesal kita nnti..

*tetibe sedih plak baca*

Gee said...

huhu..xpa2..jgn sdey taw..nanti mama pham la tu..hehe

NUR SU'AIDAH said...

erk.. huhuhu.. sabar ea dear..

Idah said...

cakap elok2 dgn mak...jgn buat mak terasa hati..minta maaf dgn mak ya..dik na

dak eina said...

@a t i E n a b E r n !

hhihi entah dak eina dirasuk kot aritu.. dh ok dh ngan mom :)

dak eina said...

@NuSaNa NoSa 91

yup betul! dak eina dh ok dh ngan mom :)

dak eina said...

@Gee

ok alhamdulillah.. dah ok da :)

dak eina said...

@NUR SU'AIDAH

ok tq...

dak eina said...

@Idah

ok.. dak eina dh ok ngan mom...


design with love by Dak Eina