kite kawan

20 August 2011

~~PTPTN..... buat aku tak leh tido!

Salam Buat Semua.

Huarghhh betul urat kejap. Hehek. Seharian aku tak update blog. Kenapa? Jawapan sama boleh?? ----> BUSY. Hampeh tul!

Ok berbalik kepada tajuk. Siyes sapa yang apply PTPTN memang ngah stres semua sebab sejak semalam, PTPTN dah menjalankan tugas. Wah apa entah perkataan yang betul kat situ. Tapi takpe, abaikan. Hmm PTPTN ada hantar emel kepada pemohon-pemohonnya *abaikan k penggunaan ayat yang macam budak sekolah nie eh, aku tak leh nak fikir dah untuk sedapkan ayat aku huahuahua*

Aku pon baru tahu je yang pasal PTPTN hantar emel nie. Terima kasih Cik Nini sebab post kat wall group Unimap. Tahu jugak ai nie. Maklum la aku jarang nau cek emel. Huhu. Sekali 300-400 inbox. Jenuh nak delete semua. Haha. Semua datang dari facebook. 

Oiii jauh dah nie. Pastu aku pon laju je la on emel aku. Alih-alih non ado pon emel PTPTN nie. Takut gak kalau tak lulus sebab aku nie kira berhutang dah ngan PTPTN sebab pernah mohon time buat diploma dulu. Aku pon buat derk je la. Tunggu je la sikit masa lagi. Maklum la yang apply nie bukan 100,200 orang. Boleh jadi ribu-ribu juta-juta. Huhu pastu aku pon abaikan emel tu. 

Pastu dalam pukul 5pagi tadi aku tergerak nak bukak emel dan kali nie ada emel dari PTPTN. Giler siyes berdebar-debar ok! Jantung rasa dah cecah lantai =.='

Sekali bila tengok keputusan permohonan, kembali stabil jantung aku. Huhu.


Permohonan pembiayaan Pendidikan PTPTN anda telah diluluskan.

Padehal aku cek emel tadi dalam jam nie la. Apesal takde?! Tak pasal-pasal aku tak tido sebab fikir hal nie. Huhu.

Isnin nanti nak try call PTPTN la tanya pasal penangguhan pembayaran sebab aku dengar-dengar cite kena buat yang tu dulu. Hmm entah lah. Korang ada pengalaman pasal PTPTN nie tak? Share sini k! TQ.

Ok, tunggu Subuh pastu aku nak tido. Kepala aku dah tak betul dah nie ~.~

Babai!

17 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

Cik Domo said...

taniah =)

dpt wit jgn boros2 yek ^__^

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini pun dpt semalam,.=))

haah dgr citer kene buat pnangguhan dulu.,=)

-✿Ayu✿- said...

yup! kne buat penangguhan pembyaran utk diploma dulu...

Amirul Amin said...

jom shoppin' sakan..hehe

Amirul Amin said...

jom shoppin' sakan..hehe

_NisaFuzi_ said...

use it wisely ok :)

nisa baru buat pembatalan ptptn ni. hehe

anamizu said...

hehe saspen je..
jimat2 k :)

acikbuCUk... said...

dpt duet nti leh r angkat torch sutir...hik3

aiman fanboy k-pop said...

haahaa..boleh belanja aiman buat p korea tuh...heehee.tahniah...satu pon aiman tak tahu sal bnda nih....^^

dak eina said...

@Cik Domo

waaa nk buat belajar je.. ^^

dak eina said...

@NURUL AINI NORAZMAN

tp yg penangguhan nie kne settle kt u nnt.. kan aini?

dak eina said...

@-✿Ayu✿-

ok.. tq ayu! :)

dak eina said...

@Amirul Amin

haip.. bkn nk wt shopping la.. nk wt belajar kang :)

dak eina said...

@_NisaFuzi_

ok.. hmm nape batal? dpt biasiswa ke nisa?

dak eina said...

@anamizu

orite cik ana :)

dak eina said...

@acikbuCUk...

torch tggu abam acik belanja. haha

dak eina said...

@aiman fanboy k-pop

aiman mesti bdk skola lg kn..pasni tahu la..huhu


design with love by Dak Eina