kite kawan

06 August 2011

~~rupa macaron yang aku buat.

Salam Buat Semua.

Sedih ah bila tak menjadi buat macaron nie. Tapi takpe, nama lagi percubaan, nanti lain kali, cuba buat lagi. Mana tahu, menjadi! Haii dah macam pantun dah. Hehek.

~ini lah macaron ye makcik pakcik~
~macam-macam bentuk ada ok~

~ini yang aku ngap~
~ok la jugak kan? hahaha~

Even tak jadi, rasanya sampai menjilat jari! Huuu :P

Soalan; Raya nie buat macaron lagi tak?
Jawapan; Takkkkkkkkk kot!

ps; Susah ah! Rupa macaron sebenar, klik sini.

Babai!

25 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

Etong said...

susah eh mau buat benda ni? etong memang otw mau buat. sedang belek2 resepi hehe

dak eina said...

@Etong

agak susah kalo xbiasa nie. dh biasa kang, sng la huhu..

resepi google je..hee.. eina jumpa mcm2..

Wanie said...

huhu..rupe die dah tak macam makaron..eina tak letak warne ke?hehe..try la buat lagi..mane tau second try menjadi..

cik tikah said...

macam sedap jer. hehe...

aiman fanboy k-pop said...

haahaahaa...tak pew....yg pnting sedap...dont judge the book by its cover!!

kaizen said...

cantik x cantik belakang kire... yg penting sedap!!! hehehe

*xnk ke sedekah kat sy sikit?? hehehe

latest entry Apa Yang BLOGGER PERLU ADA?? [PART 2] & Urban : Camera Paling CANGGIH

dak eina said...

@Wanie

letak pewarna hijau.. lepas bakar, jd kaler len.. sedih ah.

dak eina said...

@cik tikah

kalo sy, dh sedap. hee

dak eina said...

@aiman fanboy k-pop

yerp tau xpe..

dak eina said...

@kaizen

alaa nak ke?

Fathiah Hamim said...

perisa apa neh sis?

sLpmEpLz™ said...

err xpnh mkn pun.. nmpk cm sedap..

dak eina said...

@Fathiah Hamim

perisa coklat..hihi

dak eina said...

@sLpmEpLz™

try la wt.. hihi

Hizami Rahim said...

errr... asal tak warna warni ? huhu.

*tak pernah makan

el said...

pandainye wat mac....
rsnye renyah jugak buat mac ni kan..tp
xpe lain kali cuba lg eh..:) jgn lupa pos kt sini sm eh :0

dak eina said...

@Hizami Rahim

sbb buat satu kaler je.. haha

dak eina said...

@el

tahu takpe.. biar xcomel asal sedap.. erkk boleh? :P

aiyoo pos? ~.~

syafiqakarim said...

bole order?
huuu..xpe xpe..usaha lg.

sue-sama said...

kenchana! dont give up! keep it up! :)

Ain Atika Zailani said...

hahah comelnya kuih tak berapa jadi..terpaksa makan...tapi nampak macam sedap tu..tak cantik tak pe asalkan rasanya wow!! haha...selamar mencuba lagi.mana tau nanti dapat jadi penjual kuih terlaris ni.kihkih=p

aiman fanboy k-pop said...

nak tempah satu balang buat kuih raya......nak colour biru....

emieysandra said...

xpnah makan macaron..buat la! mne tau menjadi..leh emiey pi beraya umah dakeina nti ;)

kaizen said...

bg je... mende free xde rg nk tolak...

latest entry Andai dia Jodohku & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

Ardini Humaira said...

whoaaaaaaaaaaaa at least buat gak kan eina.. ok ape... tringin nak buat jugak :D


design with love by Dak Eina