kite kawan

02 August 2011

~~kisah si kain hitam.

Salam Buat Semua.

Lebih kurang sebulan lagi aku duduk kat umah nie. 3hb 9, insyaAllah akan gerak pegi ke Perlis. Sebab ape? Tengok sini.

Hmm dalam masa seminggu, aku akan mengikuti Minggu Suai Kenal (MSK). Dalam masa seminggu tu jugak, aku kena pakai baju kurung atau blaus putih berlengan panjang dan kain atau 'skirt' labuh berwarna hitam.

Masa masuk poli dulu, aku pernah dah kena MSK nie dan kena pakai baju batik serta kain labuh berwarna hitam. So aku ada cari balik kain tu. Jumpa!

Bila try pakai, macam biasa ketat. Maklum la gemok kan. Haha. Ye la mana tak ketat, dulu slim. Huhu. Dah 4tahun dah pon kain tu :P

So bila sembang-sembang ngan Mom. Mom cakap, serba salah pulak nak jahit baru. Lagi pulak nak pakai tuk seminggu je. Aku pon tak nak susah-susahkan Mom. Banyak lagi benda nak cari kan. Pastu Mom cakap, "Pakai je la yang nie. Kena diet la. Hahaha".

Tapi puasa nie aku tak rasa aku boleh kurus. Makin gemok ada la.


Mintak-mintak la paha aku mengecil la dalam masa sebulan nie. Biar muat nak sarung kain hitam nie cukup la. Haha (^_^)V

ps; Dulu nak sangat gemok, dah gemok payah nak kurus oi!

Babai!

12 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

laskar pelangi said...

dear, selamat masuk belajar!;) belajar rajin2.tapi kan, tak leh nak raya sakan lah kan.sibuk nak prepare tuk masuk belajar=)

awak siapkan awal awal.nnti dah raya.takdelah pening nak fikir mana yang tak settle lagi:)


haaaa=) kan sekarang badan tengah naik..amacam diet sedas dua..nanti bolehnya muat skirt tu;) Heee=) xleh makan byk2 la raya nanti..he3

dak eina said...

@laskar pelangi

tq pelangi :)

tahu takpe :'(

mmg nk kena siapkan semuanya before raya la nnt kang kalut. haha

alamak, diet? xsuke la diet2 bagai nie..huhu.. insyaAllah muat la :')

Gee said...

wah..tanhiah...makesure siap kan semuan keperluan..nanti x kalut...hehe diet2

ika said...

hah? apakah tips gemok anda? meh share dengan si kurus rapunzel...=.="

Fathiah Hamim said...

eh kena ada kain itam? wah biasanya orang nak kain putih. hehe semoga dapat muat kain itu! =D

anyss said...

komen gempak2 ok? ok. nak komen nie. ehem2!

SELAMAT MENG KURUS KAN DIRI! hahaha :DD

*gempak takk? -_-'

Diary oF Mine said...

hehehe.. selamat berjaya.. :P

Diary oF Mine said...

hehehe.. selamat berjaya.. :P

Pesona Algebra said...

Awak demok , Awok demOk :P

Pesona Algebra said...

:]

Wanie said...

haha..meh lemak tu exchange bagi kat wanie..tapi klu berat turun tak semestinye turun kat peha tu kan..kena usaha lebih ni..hihi

enyheartsdiamond said...

kalau cmtu, buka puasa dgn kurma dan air masak je lah dear :D

happy ramadan :D


design with love by Dak Eina