kite kawan

23 December 2010

~~ChurpChurp.

Salam Buat Semua.


Sape sini Churper? Saya Churper. Tapi baru pandai buat assignment dia ah. Dasyat dasyat! (sambil geleng-geleng kepala)

Lama giler dah join benda nie. Tapi baru 2,3minggu nie menjadi buat assignment yang dia bagi tuh. Baru sekarang tengok earning tuh bergerak. Huhu~

ChurpChurp nie ada 3 jenis assignment.  

1. SOCIAL SHARING
2. SOCIAL SEEDING
3. SCHEDULED TWEETS

Tapi saya belum pernah dapat yang SOCIAL SEEDING tuh. Sekarang banyak yang SOCIAL SHARING ngan SCHEDULED TWEETS. Banyak-banyak assignment dia bagi, saya paling suka yang scheduled tweets punya.

Mula-mula join benda nie, ape lah yang dia nak kan. Buat itu salah, buat ini salah. Lebih kurang 5 assignment jugak la saya terlepas dari share. Rugi kot! Hahaha.

Tapi bila dah paham nie keje nak share je. Kalau boleh tetiap hari nak buat keje share-share-share nie tapi fikir kawan kat fesbuk gak. Kang diorang cakap saya nie mata duitan pulak :(

Huhu actually memang mata duitan pon sekarang nie. Ye la menganggur kan. Anggur entah ke mana, tuan tanah pulak makin membesar. Opss~

Lepas godek-godek ChurpChurp nie, rupa-rupanya dia dah letak guide kat situ. Alahai macam mana saya boleh tak perasan guide dia kat sebelah kiri tuh. Tu la orang gelojoh kan selalu rugi. Ye la dah mata duitan kan ($_$) Hahaha.

Kesimpulan entry ChurpChurp, perhatikan sekeliling sekalipon depan mata duit ribu riban. Huhu.

ps; Duit... Takde duit sekarang nie (T_T)

10 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

Fyka said...

sumpah smpai skrang fyka tatau nk gna camna..uwaaaaaaaaaa

hiro said...

mcm anak ayam ye.

SY@F said...

Adesss...TAk Tahu Lagi Nak BUat chuRpChurp TU Lah Ley AJar Kan.. Hahahaha

Ain Zulaikha said...

kalau nak masuk ni kena ada twitter kan..

►AdamXis◄ said...

nak tanye pasal kesimpulan ChurpChurp tuu...x brape nak faham laa...leh tolong terang kn tak Dak Eina Chomel(bodek hi3)?

dak eina said...

@Fyka

nnt eina ajar fyka k.. :))

dak eina said...

@hiro

a'ah~~

dak eina said...

@SY@F

ok...nnt eina ajar awk k..

dak eina said...

@Ain Zulaikha

a'ah..

dak eina said...

@►AdamXis◄

cehhh sepak kang.. ye la jgn nk gelojoh... mcm churpchurp nie.. kalau pandai berkampen, boleh buat duit..nmpk duit sekali pon.. bce la dulu syarat2 dia..


design with love by Dak Eina