kite kawan

03 December 2010

~~kenapa mamat sebelah umah nie macam awak? :))

Salam Buat Semua.

Hye warga Kuala Lumpur..... Saya dah berada kat sini! Jom dating-dating jom. Wuwuwuwu. Semalam sampai pukul11.30 malam. Lame giler kot perjalanan tuh. Bertolak dari umah dalam pukul2.30 petang. Semalam ujan pastu jem, lupa lak nak bawak roti. Hahahaha! Banyak kot kete semalam kiranya tak smooth la perjalanan kitorang. Tak suka tau.

Tambah pulak berhenti makan. Kitorang makan kat umah Tok Ti tau. Eh tak tak. Berhenti makan kat Kuala Lipis je pon. Terbaik lah. Ramai lelaki ensem. Apasal entah, abang saya lah yang nak makan kat situ. Pelayan lelaki, chef lelaki, tauke pon lelaki. Tapi takpe..... Semuanya ensem-ensem. Hahaha. Malu saya nak makan kat restoran lelaki tuuu. Pandai saya cover makan semalam. Mujur ikan tak terbang, sayur tak berterabur telur tak pecah. Erk? Hahaha!

Hari nie pagi-pagi lagi dah bangun. Bagus kan? Sebenarnya serabut dengar tepon Mom yang bising tuh.  Mane tak bising kalau volume paling kuat. Tension I nyahhhhh! Ingatkan sape lah yang call. Rupa-rupanya akak call, just nak cakap berapa scoop susu tuk buat susu anak dia si Qaisara je pon. Kebetulan Mom duduk kat dapur time tuh. Terpaksa saya angkat. Bila dah turun bawah, Abah suh mandi bersiap ape semua nak pegi tengok nenek kat Subang.

Ok, bila dah sampai kat umah Pak Cik kat Subang, terus pegi salam ngan nenek. Nenek sedih tengok kitorang datang. Ye la kitorang duduk Kelantan, jarang-jarang dapat datang sini. Mom pon perasan nenek sedih tadi. Nampak air mata dia keluar. Sampai saya pon rasa sebak jugak tapi cepat-cepat ambik tisu. Malu lah menangis depan orang ramai T_T

Paling dasyat dan takleh blah, masa nak masuk umah, tengah tunggu abang ipar bukak pintu pagar, anak jiran sebelah umah akak nie kuar dari kete. Tetibe Mom cakap "Eh macam N**** la Eina" Saya pon cakap "A'ah la Mom tapi bukan dia la.. Dia lagi besar kot" Ada la sebijik tang muka tuh tapi kecik sikit. Macam mana boleh tak perasan sebelum-sebelum nie eh? Padehal dah beratus kali dah datang sini. Baru hari nie ternampak muka mamat sebelah nie. Hmm tetibe lak teringat kat dia.. Sudah-sudah la tu ingat yang lepas. Ingat yang baru lagi baik. Hahaha. Cepatlah datang yang baru :P

Eh malam nie jumpa kat i-City nak tak? Huhu!

4 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

Lizzie Yasmin said...

Teeetttt... Sapa kah gerangan N*** itu.. hehehe...

Tomato Gurl's Life said...

sabar ye..pelanduk 2 serupa je tue...gi i-city best jgk..

p/s; seminggu cik tom tak online..skang sesi balas jejak entry+komen :)

dak eina said...

@Lizzie Yasmin

knal ke?? hahaha :P

dak eina said...

@Tomato Gurl's Life

hoho maybe la cik tom :))


design with love by Dak Eina