kite kawan

03 November 2010

~~bergetar, bergoyang semua yang ada... hahahaha!

Salam Buat Semua.

Minggu lepas kitorang (saya, Mom, abang ngan Izzat) ada pegi Tesco. Bukan masuk dalam Tesco pon. Kitorang pegi kat Takasima sebab Mom nak beli bola besar yang exersice punya tuh. Kat kotak dia tulis "Yoga Ball". Hah bola yoga. Sian kau Dak Eina baru tahu bola tuh nama ape ;P Bila dah masuk tempat-tempat macam nie. Mesti lah budak kecik yang terlebih excited kan? Izzat nie semua mesin dia nak naik. Basikal, Treadmill, kuda goyang-goyang [?], kerusi mengurut, main lompat-lompat ngan bola. Saya pon terlebih sudah time tuh. Nak try lah best ke tak, kalau best boleh suruh Mom beli. Huhu.

*Nak treadmill yang nie ye Mom*

Time tuh jugak ada offer tuk treadmill, harga dia yang sebenar RM6800 tapi lepas offer jadi RM4800. Murah kan? Siap dapat percuma, massage tuk kaki [?] ngan basikal magnet ape entah. Best tuh. Mom pon macam berminat! Nanti boleh la jogging dalam umah ;P 

Kat umah ada satu tapi kitorang pakai yang Ogawa. Yang nie Takasima. Kat umah mintak maaflah, Mom dah tak boleh guna dah sebabnya Izzat nie akan berebut punya ngan Tok Ma dia. Haha aritu nak suh kawan try rest kat kerusi nie tapi Izzat yang lebih-lebih. Last last dia lah yang diurut. Bukan main suka dia part kena tumbuk-tumbuk kat belakang tuh. Dia kecik lagi, tak sampai nak masukkan kaki, belum cuba part urut kaki lagi. Kalau saya guna mesin mengurut nie mesti bising umah. Geli geli geliiiiiiii! Hahahaha!

Yang nie pulak, dia yang memandai tekan butang start. Huhu yang nie tuk apa entah. Mesin nie nama Y-Admirer Blood Circulatory Machine. Tapi bila duduk atas tuh dan tekan butang start, semua bergoyang, bergetar. Saya try kejap naik benda nie. Aiyooo teruk wo sebab tak sanggup nak tahan malu. Semua bergetar, bergoyang. Haih tak sanggup! Tak sanggup! Malu! Malu!. Izzat takpe lah lelaki. Saya nie pompuan =.= 

Saya try kayuh basikal magnet yang nie. Haih penat den. Dah lah saya jadi mangsa eksperimen time tuh. Dapat beratkan dan ringankan kayuhan. Sekali kayuh susah nak berenti tahu. Huhu. Best-best, kalau beli treadmill yang kat atas tuh, dapat yang nie lah. Oh bestnya......

Lepas mengeluarkan peluh kat Takasima tuh, abang belanja makan donut Big Apple. 4 untuk saya. 2 untuk abang. Hahaha biasa lah tu..... Saya kan kuat makan ;P

Arggghh letak gambar donut nie buat perut nie nak makan donut Big Apple!!! Nyesal nyesal! Hahaha ;P

Kredit; http://www.takasima.com.my/

14 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

ish malu la camni said...

wah wah, seddap nye ;)

ardinihumaira said...

aaaaaaargh donat!
tulunnn... lama tak gi tesco. nak donnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!

Mr Ceym said...

akum...eina...ceym dah terjah... n banner eina dah siap!~.. leh amik kat sini http://ceym.blogspot.com/2010/10/dizaing-tawaran-hebat-lagi.html ..
ngantuk.. dah lewat...salam

Aqilah Nur said...

gethhhhh! dahla tgh lapar. tba2 nampak plak big apple tu kan. -.-

Kuman Chaos said...

memang best kerusi nih.. tapi kalau lepas guna pastu makan donut tu pulak.. jenuh la... ehhehe
kuman "Warkah Sedih Seorang Bapa.." Entry

dak eina said...

@ish malu la camni

sedap ape ye??

dak eina said...

@ardinihumaira

meh jom g tesco...hahaha

dak eina said...

@Mr Ceym

ok..thnx ye ceym! ;)

dak eina said...

@Aqilah Nur

hihi eina pon nyesal sbb letak gmbr tuh..

dak eina said...

@Kuman Chaos

huhu bila lah nk kurus kalo mcm nie...-.-

intanurulfateha said...

donut tu sgt menyelerakannnnnnnn!

dak eina said...

@intanurulfateha

ye~~~ thu xpe sis...mau mkn skang nie~~

Cinta Health said...

syok kan jalan-jalan tgk brg² ni.. Kalo buleh nak beli sumer... setup gym sendiri kat umah... hehheeh...

jemput ke blog saya
http://cinta-health.blogspot.com

dak eina said...

@Cinta Health

syok kan.. tp umah dak eina sempit..xleh byk2.. mampu beli bicycle n mesin urut je..


design with love by Dak Eina