Salam Buat Semua.
Dua hari berturut-turut pegi Pengkalan Kubor. Dua hari berturut-turut jugak makan Som Tam. Yeah! Best giler ok. Semalam pegi ngan akak. Hari nie pegi ngan Abah lak. Pegi sana semata-mata nak beli som tam. Eh tak tak, pegi tukar baju Yaya tuh. Ambik yang saiz besar sikit. Maklum lah budak-budak cepat membesar. Huhu.
Hari nie beli dua bungkus Som Tam. Oh best giler ok. Walaupon pedas, saya tetap layan~
*Beli dua bungkus Som Tam*
*Jemput makan semuaaaaaaaaaaaaa. Hihi*
Masa otw balik umah, Mom ada belikan satu kuih nie. Kenal kuih musim hujan tak? Penah makan tak Kuih Putu Halba? Kuih nie memang femes lah kalau musim hujan. Makan time ngah panas-panas. Fuhh memang sedap lah.
Putu halba ni seakan akan putu piring tetapi ianya dibuat daripada ubi kayu parut. Bahan bahan yang di perlukan adalah ubi kayu-parut perah airnya sampai kering. Masukkan sedikit halba kemudian gaulkan dengan gula melaka. Letakkan dalam piring dan di balut dengan kain muslim (cam orang buat putu piring). Kukus sampai masak. Makan dengan kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Kredit; [SINI]
*3 keping RM1....... Best!!!!!*
ps; Blackquote menjadi la. Hihi saya belajar kat tuto Sis Intan :)
10 orang mendoakan Dak Eina kurus =):
Oh..macam tu ya? saya tak pernah tengok, 1st time..
oh.. som tam selalulah makan..*oiishiiii* but putu halba.. er.. pernah makan kot..
xpenah dngar pun som tam. hikhik
sedapnya som tam :)
dah lama tak makan.
terliur lah pulak. hehe
uhhh makanan sedap ni :)
@iqbalsyarie
eh siyes tak penah tgk?? huhu
@amira
huhu kt kelantan femes nie~~~
@Pinky Pixie
meh sni meh nk tnjuk cm ne..huhu
@Miza Yusof
huhu sme la...sbb lme tak makan la jd dua hari turut2 mkn som tam nie...hee~~
@MIMIE AIZA
sgt sedap kan??!
Post a Comment