kite kawan

09 August 2010

~~contest : I ♥ PINK.

Salam Buat Semua.
Ohoi! Pink? Semestinya faveret I! Semua benda nak pink. Dari baju harian, baju kurung, baju tido, tudung, bedak, syampu, getah rambut, tuala ,seterika, beg, kotak pensel, pensel tekan, cadar, teddy bear, perlu ke I gitau kat sini I pakai ubat gigi kaler pink? Hekhek! Eh eh tu ubat gigi Izzat lah!

Psst!! Contest anjuran Cik Pinky Pixie.

Oh ye! Tiap kali raya I akan suh Mom sponsor tuk kain kaler pink tuk buat baju kurung. Kaler pink wajib ok. Tak terkecuali tahun nie. Ada 2pasang kaler pink dan satu lagi rahsia milik kerajaan! Huhu. T-shirt raya macam nak beli kaler pink jugak je. Mintak-mintak Mom tak marah ;p Tapi ada ke T-shirt raya tahun nie? Kan dah tua nie :(

Eh eh membebel pulok! I nak terus tunjuk gambar tanpa copy and paste pasal syarat-syarat contest boleh tak? Kalau korang nak join, pegi blog cik penganjur contest nie k ;) Klik [sini] untuk pegi ke entry contest tanpa perlu naik pesawat! ;p
See, semua pink kan? Ok, menurut Cik Pinky Pixie dalam syarat-syarat penyertaan, peserta contest perlulah menerangkan serba sedikit tentang gambar. Nak dijadikan cerita, I tak boleh tido time nie. Walaupon mata sudah mengantuk, tapi masih tak boleh nak lelap mata gara-gara kedudukan katil berubah terasa I berada dalam bilik baru. Macam baru pindah rumah pon ado. Fikir macam-macam. Last-last I terpeluk bantal peluk mini I tuh! I dah bersamanya sejak I form4, form5 kot! Cuba kira berapa tahun I tido ngan bantal peluk tuh. Dari hostel Sekolah Teknik, hostel Politeknik, dan umah sewa, selalu bersama ;p *perlu ke cerita bantal peluk tuh? abaikan! 

Antara kesayangan I jugaklah benda nie. Ok, gara-gara terpeluk bantal peluk tu teringat pulak pasal contest nie. Tengok baju tido set pink. Auww pink semuanya! Korang perlu tengok seluar tido I ade love love colourful tau. Comel sangat! 

Dengan pantas I capai shawl kaler pink, I belit-belit. Simple jek. Teruslah ambik fon and snap. So jadilah gambar seperti di atas! Amacam? Nampak pink je kan? Perlu ke I tunjuk barang-barang pink yang I ada? Tak perlu kot! Nanti I tunjuk benda-benda tak sepatutnya kaler pink korang terkejut pulak! Hahaha!

Ok lah cik penganjur. Sila lah nilai ye. Pape yang tak cukup cepat-cepat gitau I. Mana lah tahu ter-excited nak join contest I ♥ Pink nie terus tertinggal benda yang wajib. Hihi!

Bye!


9 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

Pinky Pixie said...

woah, akhirnya kamu post juga ye! aha, tgk tu. msti bantal busuk kan.. kehkeh.. gurau ja =)

thanx join ok n gud luck too~

Tomato Gurl's Life said...

wow comelnye..
sooo pinky...
good luck ye dear :)

dak eina (◕‿◕) said...

@Pinky Pixie

yup bantal busuk..tp xbusuk pon sentiasa wangi ;p

hihi ok2 tq ;)

dak eina (◕‿◕) said...

@Tomato Gurl's Life

huhu tQ~~

ardinihumaira said...

nasib baik mata tak tuka kaler pink. hiksss larikkksss ;p


p/s: gudlak eina!

edaolala said...

gudluck yang :)

eyka syafieka said...

gud luck yer..

dak eina (◕‿◕) said...

@ardinihumaira

hahaha kalo eina tkar mata kaler pink jd benda len la plak dni oi...

dak eina (◕‿◕) said...

@edaolala

tenkiu dear ;)

@eyka syafieka

tenkiu2 ;)


design with love by Dak Eina