kite kawan

04 August 2010

~~masa orientasi tak boleh nak sms langsung ke?!

Salam Buat Semua.

Semalam I ada sms ex budak kelas I. Tanyalah khabar diorang. Dah masuk 2bulan kot habis belajar nie. 2bulan jugak I takde kontek diorang. Takde sms or call diorang. Sangat teruk ada kawan macam I kan? ;p

Semalam terbuka pintu hati nie nak sms diorang. Lagipon kredit tengah banyak nie tak salah bertanya khabar. Nanti dah habis kredit kang mula lah rasa gatal tangan nak main sms ape semua kan.

Ramai dah kawan I yang dah keje. Ada jugak yang sedang menjalani kursus. Oh berbangga dengan diorang semua. Takde lah membazir masa gitu jek. Macam I, I pon keje jugak. Keje RTM lagi tau! ;p

I nak share satu cite ngan korang. Sorang kawan I nie (si W) ada tanya pendapat I. Bab-bab tanya pendapat nie I on jek. Mana tahu I boleh tolong dia kan. Dia tanya I, "Kalau na tengah orientasi kan, na ada masa tak sms bf na?" Macam tu lah dia tanya. I pon balas, "Mestilah ada. Sms jek time ngah free.... Kenape W?"  

Kawan I pon balas "Orang dah putus dah ngan si A tuh sebab dia cakap dia dah tak perlukan orang." Mak aihh terkejut I!! Teruslah I balas, "Kenapa putus? A boleh U ke? U mana?" Pastu bla bla bla.. Kesian si W. Jangan nak kata si A putus ngan W sebab jumpa cowok lain masa orientasi. Yang sedihnya, A  sms W hari ke-3 orientasi. Sedih bukan? Takkan takde masa langsung nak sms cowok sendiri kan? 
*cuba cari I*

Kalau time I orientasi dulu, time pagi selalu jek dengar ceramah, time tuh lah I sms cowok I. Ye lah dengar ceramah sangat bosan. Time tu je boleh sms sebab petang biasa ada aktiviti luar, sure tak boleh nak pegang fon kan. Teringat masa main fon gambar dirakam oleh pakcik kamera masa orientasi! Hahaha tak pasal-pasal femes time last day orientasi tu sebab ada video kenangan tuk budak-budak baru ;p


I cuma nak tanya, time orientasi tak boleh nak sms langsung ke? Korang macam mana?


ps; Oh orientasi sangat best! ;p

Bye!


4 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

Capo Grande said...

orientasi xbley isap rokok...kui kui kui...tapi kami sebat je...

best ke orientasi?? kena wat lama2 a camtu kan...hehe

dak eina (◕‿◕) said...

@Capo Grande

best!! eina suka tyme orientasi nie... hihi

soclose2213 said...

dak eina mesti jd anak baik ni =.=

dak eina (◕‿◕) said...

@soclose2213

insyaALLAH kak...


design with love by Dak Eina