kite kawan

11 August 2010

~~kurang depan laptop, lebih di dapur.



Salam Buat Semua.


Cam mane puasa? Ok tak? Hihi dah setengah hari tu ok lah. Izzat pon puasa tau. Puasa nasi jek. Susu tetap minum, kalau tak minum susu dia akan lemah longlai, takde semangat nak pukul-pukul Mak Uda kesayangan dia nie. I pulak yang makin lemah! Dush! Dush! 

Dah pukul 1petang pon, time nie boleh lagi online, BW apa semua, bila jam dah tunjuk pukul 4petang, I dah kena masuk dapur. I kan suri rumah sekarang nie ;p Teeheehee!

Suri rumah lah sangat! Time puasa I selalu jugak masuk dapur, tolong apa yang patut, tapi time tak puasa, nak masuk dapur pon malas. I suka time puasa, automatik I jadi rajin masuk dapur, dan tak tidur petang jugak. 

Biasa I tidurkan Izzat dalam pukul3-4petang, time tu Izzat akan mengamuk-ngamuk tanda dia nak tidur. I akan buatkan dia susu, pastu suruh dia baring sebelah I. I akan tengok dia sambil tepuk-tepuk bontot dia. Tapi kebiasaannya 5 minit kemudian, Mak Uda dia dah lena dulu dari Izzat! Oh teruknya perangai =.=

Tapi bagus apa puasa nie tak boleh kerap sangat tidur, nanti kurus puasa. Hihi ;)

Puasa kali nie tak dapat nak pegi terawih kat masjid. Biasa I pegi ngan Mom tapi kali nie sebab kena jaga Izzat kan. Terpaksa I batalkan niat I nak pegi terawih. I tahu rugi besar kalau tak pegi sebab terawih nie setahun sekali jek :(

Ok lah I nak pegi BW jap. Pastu nak kena masuk dapur dah. Mom cakap hari nie nak buat ayam percik. Auww faveret I tu. Konfem I yang kena jaga time bakar ayam. Huhu :)

Selamat berbuka puasa semua! Walaupon masih awal. Hihi ;p

Bye!


4 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

ardinihumaira said...

dni nak wat tomyam campur.. nyummmm ;D

dak eina (◕‿◕) said...

@ardinihumaira

oh best tu dni.... :)

diana said...

rajin bermusim la ni ye??
hehe

Capo Grande said...

pandai da masak ni ek...nak cari resipi kena duk dpn laptop kan...selamat berpuasa tuan rumah...huhu


design with love by Dak Eina