kite kawan

13 August 2010

~~punyalah bertuah puasa tahun nie ;)


Salam Buat Semua.

Dah 5tahun I tak rasa puas hati macam nie. Dah 5tahun jugak I akan menangis mengenang nasib sebab bukak puasa tanpa family kalau ada kesempatan pon time hujung minggu. 5tahun jugak I pergi Bazar Ramadhan. Tapi tahun nie tak nangis-nangis dah, takde pegi beli lauk-pauk kat Bazar Ramadhan pe semua.

Sebabnya sahur, masuk dapur, berbuka puasa, pegi masjid tuk terawih 100% kat rumah. Puasa tahun nie I dah habis study so takde nak puasa nak jauh-jauh ngn family dah. Semuanya masakan Mom. Kuih muih jek lah beli kat kedai ;)

Dah lama kot tak puasa penuh kat rumah nie. 2tahun kat sekolah teknik dan 3tahun kat rumah sewa. Huhu rasa berbeza sangat. Walaupon selama 5tahun tu, sekolah and rumah sewa I tak jauh pon. Kurang dari 30minit jek dari rumah nie. Hihi ;p

Sebulan puasa kat rumah. Sangat best! Sampai ada kawan I yang sms I malam pertama puasa.

Dia: Hargailah masa puasa bersama family sebab saya kena berjauhan dengan family puasa kali nie. Puasa di perantauan.

Saya: Kesian awak. Takpe nanti boleh balik dan puasa, bukak puasa kat rumah.

Dia: Malam raya baru sampai umah la awak! :(

Saya: Alaa kan awak sedang berkhidmat untuk negara.

Dia: Hmmmm.

Kesian pulak kat dia. Kawan I nie askar. Biasa lah askar kan kena lah berkorban untuk negara ;)

Psstt!! Rindu saat berbuka puasa dengan kawan-kawan sekolah, umah sewa.


PERHATIAN SEMUA:
I nak mintak maaf sebab entry pasal fadhilat solat terawih tu. Ada orang cakap tu hadis palsu. I dah delete pon entry tu. Kalau tak percaya klik [sini]

Bye!



3 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

ardinihumaira said...

Ya Allah, siapalah punya kerja buat yang palsu tu sampai orang tertipu. huhu semoga dia bertaubat. sian kita yang kadang kala tak sedar benda cemni adalah tipu semata2 kan dear

Hamzah Ian said...

5tahun?? wow.. lame tu.. kalo aku pun nangis jgk..

iqbalsyarie said...

salam singgah blog ni!
saya pun sama je ngn kamu...tak leh berbuka bersama family sbb kekangan masa dan keperluan utk menuntut ilmu..huhu..takpela..mmg zaman bujang dan jadi student ni kita kena banyak jimat~ok la kot kuih2 tu..hehehe
Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan?Mind to eat? :)

nanti free,jemputla singgah blog saya pula ya :)


design with love by Dak Eina