kite kawan

30 August 2010

~~semuanya dah selesai!

Salam Buat Semua.


Alhamdulillah persiapan raya I dah selesai. Bahagian I dah settle pagi tadi.  Bahagian Mom tak settle kat tudung raya. Mom cakap nak beli tudung time kakak I balik. Padehal Mom boleh je beli sekali tadi. Tapi dia cakap beli tuk I dulu la. Mom punya nanti-nanti la. Begitu mulia hati seorang ibu kan, sanggup dia penuhi permintaan I. Tersentuh kejap siang tadi. Semua I nak I dapat. Nak itu, nak ini, pilih la. Mom yang bayar. Terima kasih Mom! Eina sayang Mom sangat! <3

Tadi I keluar beli tudung raya = 3helai, kasut raya pastu jeng jeng jeng. Yang jeng jeng jeng I tak boleh bagitau. Hak milik kerajaan. Dapat diskaun 70% tu. Berbaloi-baloi. Dah lama mengidam, akhirnya menjadi milik I. Hoho sape tak seronok kan?

Tudung dan kasut raya tuh tak nak tunjuk lah. Nanti tak surprise pulak. Hihi. Hari nie I penat giler. Sampai umah tengok tv kejap terus 'pegi kayangan'. Maklumlah I tidur pagi tadi pukul8 pagi. Pastu pukul9.45 kot, Mom kejut I dari tidur. Mula-mula macam malas nak pegi sebab mengantuk giler. Sampai kan abang I pulak mai kejut I. I buat tak tahu jugak ngan abang I. Haha punya lah mengantuk kan, orang datang kacau, tak rasa angin ke?

Last last Mom cakap, kalau tak pegi hari nie, Mom tak nak pegi dah. Ok fine, Mom ugut I. Laju jek I bangun ambik towel dan pegi mandi =.=

Lucu gile ah shopping hari nie, menguap jek. Maklum lah tak cukup tido kan. Bila dah sampai umah, ambik kau! Tido tak ingat dunia. Mujurlah tak buat peta, kalau tak dah keliling dunia I pegi. Hahaha!

Dah tak sabar weh nak raya! Tadi I ada ajak Mom buat biskut esok. Yay! Mom setuju. Time rajin nie memang I yang beria nak buat. Time malas ampun lah nak ajak bagai nie. Huhu. Lagipon Izzat takde kat umah skang nie. Hari nie dia pegi Kuantan ngan parents dia. Esok baru dia balik. Sempat lah buat kejap sebelum dia sampai. Hik hik. Kalau dia ada, konfem dia lah chef kat dapur! Hahaha!

Ok lah I nak BW kejap, pastu I nak tido. Nak simpan tenaga weyh. Esok I nak buat biskut. Biskut yang nak dibuat biskut kacang ngan biskut cornflakes. Yay! Sape nak resepi? Search ajo kat GOOGLE. Hahaha! Dasar kedekut~

Bye!


10 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

Dc said...

wah biskut cornflakes..
nanti klu dah siap..post2 lah sikit kat Dc yer hahaha..:D

syue said...

bestnya dah shopping eh? pelase belanja saya! hehehehee

Amri Rani said...

xsabor nk raya yaa..?

enyheartsdiamond said...

tahun lepas, mama boleh beli macam2 kat eny.. tahun ni, dah lain.. gara2 pindah kedah. huhu

Pinky Pixie said...

uikss, tdow kol 8am? buat ape la mlm2 tu.. hihi.
syoknye sopink? kuikui

dak eina (◕‿◕) said...

@Dc

hoho nak ke?? DC kena lah dtg umah eina k ;)

dak eina (◕‿◕) said...

@syue

bole jek nk suh sy belanja...gne duit awk eh..huhu

dak eina (◕‿◕) said...

@Amri Rani

yup~~

xsbr dh nk rye~~~

dak eina (◕‿◕) said...

@enyheartsdiamond

hoho xpe lah eny.. beli jek kt kedah k

dak eina (◕‿◕) said...

@Pinky Pixie

online le makcik~~
huhu

tnye lg syok x shopping~~

shopping mmg terbaik wok~~


design with love by Dak Eina