kite kawan

27 August 2010

~~persiapan raya tahun nie.

Salam Buat Semua.


Ohoi apa khabar semua? Puasa tak? Ke tengah lunch? Hahahaha kantoi ponteng puasa. Hek hek. Kalau tanya I. I puasa hari nie. Minggu uzur I dah lepas. Huhu perlu ke mention? Dasar tak malu =.=


Hurm tak lama dah nak raya kan. Alahai cepatnya masa berlalu kan? Dah dengar dah kat kawasan umah I nie lagu-lagu raya *tipu padehal umah I jek yang pasang lagu raya tuh*


Persiapan raya korang macam mana? Dah beli baju raya? Tudung songkok dah beli ke? Kasut raya amacam? Kuih raya dah buat? Ke 'buat' kat kedai jek? Hihi. Langsir dah pasang baru? Perabut umah dah tukar? Courts sekarang ngah buat sale tuh*melampau lah kalau tiap kali raya tukar perabut*


Kalau korang tanya I soalan-soalan tuh, I hanya boleh jawab, persiapan raya I tak start lagik. I hanya boleh cakap, I ada baju raya 3pasang. Tu pon tak ambik lagi kat umah tukang jahit. Yang lain-lain takde lagi. Kesian kan? Hahahaha!


Mau shopping~


Tudung raya?
Tahun nie nak pakai tudung bawal jek. Tahun lepas pakai shawl macam tak kena je. Tak sesuai kot. Kalau pakai tudung instant, macam biasa pulak. Entah lah nyah! Tak kira mau tudung bawal jugak tahun nie ;)


Kasut raya?
Beli wedges jek lah kan. Kalau dapat macam kat atas nie sumpah I rembat! Huhu ;p Lagipon selesa pakai wedges berbanding yang lain. Tapi kalau I jumpa jenis lain tapi ia berkenan di hati I. I rembat je. Huhu tak sabau lah nak pilih kasut raya! Mesti I pening nak pilih. Hihi ;p


Biskut raya?
Tahun nie Mom cakap nak buat biskut kacang jek. Tak tahu lagi biskut cornflakes nak buat jugak ke tak. Seperti tahun-tahun yang lepas la, dua jenis biskut nie konfem ada. Kegemaran satu keluarga. Bila buat kena sorok, nanti tak sempat nak buat raya. Hihi. Tak tahu lah bila nak start buat biskut nie. Barang-barang dah beli :)


Terima kasih pada GOOGLE ;)


Kalau yang lain macam langsir tuh rasanya tak tukar lain kot sebabnya langsir tuh baru lagik. Mom buat langsir tuh masa kenduri kahwin Abang Nizam I. Lagipon baru berapa bulan kan? Raya nie tak nak lah membazirkan. Selagi boleh pakai, kita pakai, macam langsir tuh lah. Baju, tudung dan kasut raya kena beli baru. Hakhakhak ;p



Psst!! Dengar khabar pekerja dan pesara kerajaan dapat bonus tahun nie. Ehem ehem abang-abang dan kakak I yang tengah baca entry nie, sediakan duit raya yang banyak sikit ye berbanding tahun-tahun lepas! Sape suh baca entry I. Kan dah kena paksa. Oh Mom dan Abah pulak, jangan lupa Eina nak duit raya jugak tau! Hihi ;p


ps; Makin tua makin banyak duit raya I.. Hihi :)


Bye!



10 orang mendoakan Dak Eina kurus =):


design with love by Dak Eina