kite kawan

29 August 2010

~~saya harap katak itu prince charming saya!

Salam Buat Semua.


Hye readers! Petang tadi I ada bercakap fon ngan abang I. Abang I yang sorang nie jek paham jiwa I. So tadi I ada call dia sebab I ada masalah. Tiap kali ada masalah, abang lah pendengar setia. Terima kasih abang! Sebab abang, jiwa adik tenang sikit :(

I tak nak cite masalah apa yang I ngah hadapi sekarang nie. Banyak hati I kena jaga. Cukuplah I yang tanggung sorang-sorang. Sob sob sambil kesat air mata. Walaupon air mata tak keluar. Hahaha!

So tadi nak dapat feel cite kat abang I turun pegi laman umah. Baik punya jalan sambil gelak-gelak borak ngan abang, terasa kaki terpijak something. Rasa macam lembik-lembik panas jek. Sekali tengok bawah nak tengok pijak apa, baik punya katak tu duk sebelah kaki I.

I pon apa lagik! *&^%$#$%^#$%^. Hey! Bukan melatah mencarut k. Tapi melatah sopan jek. Maklum lah bulan puasa ^_^ Syukurlah tak keluar benda-benda mengarut. Haha! 

I cuma menjerit "Arghhhh!! Kaaaattttaaakkkk!!!" Sambil menari-nari kejap kat situ. Huh dalam hati I, Allah je yang tahu perasaan takut I macam mana. I fobia ngan katak nie :(
Ok lepas menari-nari kat situ, I lari pegi kat mini kebun kat depan umah nie. Oh best lepak situ. Nyaman jek sambil-sambil tengok timun yang sedang membesar. Huhu baik punya Abah bercucuk tanam kat situ. Semuanya nampak membesar dengan sihat!

Tak nak lah cite sayur apa lagi yang Abah tanam. Nak sambung cite tadi. Ngah borak-borak ngan abang, kata nak feel kan, konon macam cite tamil le ambik kutip-kutip batu pastu lempar kan. Ngan mata tengok lain, tangan pulak meraba kat bawah, sekali lagi rasa macam lembik-lembik. Aiyokk! Kali nie terpegang katak! Err giler geli! Borak ngan abang pon jadik tak best. Mujurlah sesi meluahkan perasaan tuh dah lepas. Hahaha!

I tak suka katak! Geli~
Tapi bila ingat-ingat balik kan, I rasa katak tuh macam ada kaitan jek ngan I. Hahaha! Kaitan apa? Cuba teka!
Ala macam cite dongeng tuh, yang puteri raja kiss katak, dia akan bertukar jadik prince charming tuh! Huhu alangkah bahagianya kan? Kan? Tapi I bukan puteri raja lah ;)
Bila lah I nak dapat prince charming nie. Huhu gilos~ Jauh dah I berangan. Takde ah yang fobia ngan katak tuh. Hahaha!

Bye!


6 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

Tomato Gurl's Life said...

cik tom suka katak..cumilll..haha

AiN Z said...

hehe, terpijak katak rupanya eina.. nasib baik eina masih waras lagi, kalau betul2 kiss katak tu, errrr... kak ain tak leh nak bayangkan la eina.. hehehhe...

ardinihumaira said...

nak tumpang naik kuda ngan prince charming tu buleyh tak eina'? hehe

dak eina (◕‿◕) said...

@Tomato Gurl's Life

ee yerk!! mne de comel~~

dak eina (◕‿◕) said...

@AiN Z

kalo eina kiss katak tu...mkne nye eina da jmpe prince charming eina la..hahaha

dak eina (◕‿◕) said...

@ardinihumaira

xboleh...tu prince charming eina tau~~


design with love by Dak Eina