kite kawan

20 August 2010

~~mari mewarna bersama saya!

Salam Buat Semua.


Cecece ajak mewarna bersama konon bajet pandai mewarna I nie. Tapi kan I memang terer ok bab bab mewarna. Seingat I, I menang pertandingan mewarna masa I form1. Alah time tuh ada sukaneka kat kawasan umah I nie. I tak nak main sukaneka. So I join mewarna. I suka mewarna. Time I kecik-kecik dulu kan buku mewarna lah paling banyak daripada buku membaca. Hahahaha.

Yang tak acinya I dapat hadiah saguhati jek! Ok lah tu kan daripada tak dapat langsung. Haha tapi I tak puas hati. Pengadil tu bengong! Ada ke patut pengadil tuh pilih anak dia sendiri jadi pemenang nombor satu. I tak heran kalau lukisan diwarnanya elok. Nie ada ke kaler daun kaler biru. Pastu awan kaler hijau. Aduh tu pon boleh menang ke? I dapat tahu pon dari jiran I yang pengadil tuh bapak budak yang menang tuh! Hak tuih!

Lagi 1 I tak puas hati, I join mewarna dengan adik I. So mestilah duduk dekat dekat ngan adik. Pastu I ada lah buat belang-belang kat tulisan MALAYSIA. Kononnya buat kreatif kat situ lah guna kaler yang ada kat bendera Malaysia (jalur gemilang) *kuning, putih, biru, merah* Adik I pegi tiru buat macam I jugak. Tapi dia buat colourful lagi lah. Campur hijau pepel ape semua. Tup tup adik I dapat nombor tiga. Fuh! Menyesal bagi adik I tiru. Hakhakhak tapi sikit pon I tak jeles bab-bab hadiah. Hadiah nombor 1-5 semua sama! Dapat kotak pensel! Huhu kenangan tuh semua.

Sekarang mana dah ada pertandingan mewarna tuk orang tua budak budak remaja macam I nie. Tapi hari nie I mewarna dengan Izzat. Hihi. Nak tengok tak? Ngan Abah join sekali! Huhu.
*saya happy sebab Mak Uda warnakan saya*
*sedihnya Izzat warna saya dengan comot*
*mana baru mana yang lama entah lah*
*Izzat ngan Tok Bah warnakan yang nie*
*err nampak biru tak?*
*hasil tangan budak kecik*

So macam mana? Terer tak I? Hahahaha padahal tunjuk ciput tuh jek. Lain kali I tunjuk yang I warna ultraman pulak eh. Hihi I dah macam budak tadika balik, tetiap hari main lego pastu main warna-warna. Hahahaha! Izzat punya pasal, I sanggup jadi budak kecik yang comel =.=


Pesanan buat Izzat; Jangan sesekali kau lupa jasa orang tua nie Mak Uda kau! Hahahaha!


Bye!


14 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

Pinky Pixie said...

woah, x aci betol pngadil tu.. pilih ank sendiri plak. ekeke

kata hati bukan kata mulut said...

bestnya kaler~
tak sabar nak balik umah curi buku kaler2 anak buah

Tomato Gurl's Life said...

baiknya mak uda..hehe

sueRAFE said...

hok kaler biru gempak skali :)

intanurulfateha said...

chacha pun da pndai mewarna! ;D

ardinihumaira said...

nak mewarna gak! hikss

AiN Z said...

dah lama tak mewarna lah, asik guna paint je.. huhu

dak eina (◕‿◕) said...

@Pinky Pixie

thu takpe dear...

dak eina (◕‿◕) said...

@kata hati bukan kata mulut

huhu nnt kaler sme2 ngn ank buah k ;)

dak eina (◕‿◕) said...

@Tomato Gurl's Life

hihi eina kn... ;)

dak eina (◕‿◕) said...

@sueRAFE

memang..dh mcm blue bear dh..

dak eina (◕‿◕) said...

@intanurulfateha

budak2 kan...

dak eina (◕‿◕) said...

@ardinihumaira

meh ah dni..

dak eina (◕‿◕) said...

@AiN Z

biasa lah tu..dh dewasa kan..


design with love by Dak Eina