kite kawan

04 July 2010

~~dulu, saya pernah benci dia.. sekarang saya makin sayang dia!


Salam Buat Semua.

Kenapa lah dulu I pernah tak pedulikan dia. Tak jaga dia apa semua, abaikan dia. I tahu dia perlukan I. Ye kami saling memerlukan antara satu sama lain. Dulu, I ingatkan dia nak I cari pengganti lain. Tapi ternyata, I sangat setia sehingga ke hari nie. I takde yang lain selain U sayang. U lah peneman I kala sepi, sedih, boring mahupon kala gembira. I memang takde yang lain! Betul! Sila percaya! ;p

Wah permulaan entry I kali nie macam jiwang sikit kan? Bukan sikit tapi banyak! Hahaha memang jiwang! I bukan selalu tunjuk I nie sorang yang jiwang kan? Huhu pape p0n Jerman memang terbaik semalam kan? Peminat-peminat Argentina jangan bersedih ok? Terima hakikat ye ;p

Ok, berbalik pada entry, I dulu pernah buang die jauh-jauh. Walaupon I pernah lupa dia, tapi dia tetap di dalam hati I. I love U sayang. 

Dia yang I maksudkan ialah ini;
Actually semalam, I rasa nak kemas je meja I tuh. Dah bersepah sangat nengoknya. So bila dah bersepah, I buat lah apa yang patut. Semua sekali nak buang. Huh mujurlah I tak buang kamera I tuh. I da lama abaikan dia. Hampir 10bulan camtuh lah kot! OMG da nak dekat setahun I tak ambik pedulik hal dia. Haha tuu lah sape suruh buat hal kan? Aritu kamera mereng gilos ok! Benci! Gambar yang diambik mesti blur pastu tiap kali nak zo0m, secara automatiknya kamera akan OFF. Haih tak ke menyakitkan hati tu? Kalau gambar tak blur takpe lah nak mati pon! Boleh ON balik kan? Tapi kalau lama-lama duk ON OFF, ON OFF pon, kamera boleh jem jugak!

Eh nie nak cite balik, bila kemas punya kemas, ada satu laci nie I simpan kamera nie. I saje je nak ON balik kamera pastu nak tengok gambar-gambar dalam tu. Mana boleh nak ON kan? Mestilah bateri da kong! So I pegi charge bateri tuh. Biasa I charge 5jam camtu lah sampai lampu pada charger dia OFF. So, I sambung mengemas. Tapi tak mengemas pon, I pegi belek buku Basic Manual. Selama I pakai kamera nie, I mana pernah baca guide tuh. I belajar godek-godek sendiri taw!

Pastu I ada terbaca pasal RESET; resets to the factory default settings.
Ok, bila da bateri penuh, I pon ape lagi, masukkan bateri tuh dan ON. I try ambik gambar, haih still blur. Da kecewa sangat-sangat dah time tu. I pon pegi klik MENU. Kat situ ada RESET cam gambar kat atas tu. I pon ape lagi kan. Klik lah. Bila I klik, skrin kamera tuh dah tak blur tahu tak?! Heh betol ke nie? Macam tak percaya je. Macam-macam gambar Iambik. Hihi suka sangat, I baru je nak pujuk mom beli kamera lain. Frust lah takde kamera. Tapi bila fikir-fikir balik, kamera nie I dapat masa birthday I yang ke18. My mom yang kasi. Hihi. Takkan birthday I yang ke-21 nie I nak mintak kamera lagi kan? Tapi macam nak mintak DSLR jek! ;p

Haha melampau pulak permintaan I kali nie, hurm I tak tahu lah dapat hadiah ape tuk birthday I tahun nie. Tak dapat pape kot. takpe, terima seadanya. Tehheeehee ;p
Bila kamera I da berfungsi dengan baik, I dah boleh ringankan beban encik handphone lah ye. Huhu. Encik handphone sangat berguna bila pakcik kamera rosak aritu. Pape p0n I nak nasihatkan jangan sesekali membuang benda yang da rosak, mana lah tahu ianya masih boleh digunakan.

ps; huh syukurlah I xbuang U sayang.

Bye!


4 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

cik panadol said...

sy pon ada kamera bodoh yg sy sayang...kamera tu still pakai filem tp tetap syg dan xnk buang walaupon dah ada kamera digital skrg ni...

dak eina (◕‿◕) said...

@cik panadol

huhu eina still ada jugak kamera yg pakai filem tuh. tapi abah punya~~ hihi

Anne Boleyn said...

haih..nasb baik lah baca manual tu balik kan. klu x mmg syg.. hehe

dak eina (◕‿◕) said...

@Anne Boleyn

tahu takpe~~
kalo buang kamera nie nmpknya kena pujuk my mom belikan DSLR tuk hadiah tahun ni~~~ hiiiii


design with love by Dak Eina