kite kawan

02 July 2010

~~mereka sangat mesra, saya suka semanis kurma.


Salam Buat Semua.


I suka tengok talkshow 'Semanis Kurma'. Semanis Kurma membincangkan masalah-masalah yang sering berlaku dalam perhubungan berumah tangga. Haih betul ke I cakap nie. Macam tuh lah kiranya eh. Pasal laki bini lah. 

Anyway pelik tak? Berlagak cam orang da kawen pulak I nie. Huhu. Actually, I curi-curi tengok lah. Yang bukak tv9 dan tengok talkshow tuh my mom. Faveret katanya. Faveret I Jangan Lupa Lirik! Haha sila tampar I laju-laju ok! 

Semanis Kurma pon I suka tengok jugak lagi-lagi tang part Dato' Siti Nor Bahyah Mahamood dengan suami dia berpantun sebelum iklan. Huh kelakar sangat. Macam-macam diorang nie. Memang sesuai sangat diorang jadi hos untuk Semanis Kurma nie. Tetiap minggu mesti pakai sedondon. Minggu nie kaler hijau. Sweet sangat! Pastu romantik, duk panggil Ling Ling Darling Yang Yang Sayang. Gurau manja diorang yang lucu sebenarnya. Tu yang menarik perhatian penonton kan?


Ok, tajuk yang dibualkan malam nie Angkara Marah kot. Tak berapa sure lah tajuk dia. Ye lah mata I tengok lappy. Telinga I curi-curi dengar perbualan diorang. Mana leh concentrate! Huhu. Pape pon, tergelak kejap bila dengar tajuk minggu depan. Tajuk untuk minggu depan: Terlalu Manjakan Suami. Tak lucu ke tajuk tu? I gelak guling-guling ok! Sila jangan percaya. Tak sabar lah pulak nak tengok minggu depan. Manjakan macam mana tu? Tunggu je lah minggu depan ok!

Anyway, I nak kongsi sikit Doa Untuk Elak Marah;
1. Surah Ali Imran "Ayat 200"
2. Surah Al - Hasyr "Ayat 10"
3. Surah As - Syura "Ayat 19"

Lagi satu, kalau suami marah, isteri kena diam. So, renung-renungkan dan selamat beramal.

Bye!


10 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

fyka said...

haha,kena sgt ngan fyka skunk ni..doa utk elak marah..

Hapiz Rahman said...

diorang tunjukkan cth yg baik sebagai pendakwah.. :)

intanurulfateha said...

x kn gaduh nk masuk tv yang
mesti lah kene mesra ;p

cik panadol said...

yup...suke tgk Semanis Kurma ni...first2 ingtkan sume topik diorg citer pasal rumah tangga....tp bile dah tgk, sbnrnya macam2 topik diorg discuss...skrg dah addict tgk show ni hehe...

diorg sangat sweet....

dak eina (◕‿◕) said...

@fyka

hah taw p0n dear. kena amalkan d0a2 itu ye tuk elak marah ;)

ardinihumaira said...

dalam perhubungan, pasti ada gaduh dear.. cuma kena bijak mengawal keadaan.. Siti Aisyah RA pun pernah merajuk tau sebab kecik hati dengan isteri Rasulullah.. inikan pula kita manusia biasa.. lagi pun tak elok buka aib pasangan.. sebab tu bila pandai jaga hubungan, kita sentiasa nampak mereka bahagia.. wajah mereka pun berseri2 ;)

dak eina (◕‿◕) said...

@Hapiz Rahman

bet0l tu. suka diorang nie~~

dak eina (◕‿◕) said...

@intanurulfateha

ye taw lah sis. huhu

dak eina (◕‿◕) said...

@cik panadol

taw takpe. so jgn miss next week ye. t0pik baek punye. hahaha

dak eina (◕‿◕) said...

@ardinihumaira

itulah. diorang boleh dijadikan sbg contoh kan. memang suka tengok diorang. selalu tersenyum semasa mengendalikan pr0gram nie kan.


design with love by Dak Eina