kite kawan

22 July 2010

~~hati saya betul-betul tersentuh malam nie.. :(


Salam Buat Semua. 

I tengah merajuk dengan anak sedara I yang ensem tuh. Sape lagi kalau tak Izzat. I rasa kecik hati sangat dengan dia. I baru ON laptop, connect tenet pe semua nak layan blog, facebook. Punya lah nakal budak nie, dia mai dekat I pastu tekan OFF. Terus laptop I nie mati. Mana I tak mengamuk. Kononnya nak bergurau dengan I lah tuh. Huh. Banyak kali dah dia buat macam nie kat I, tapi hari nie I memang takde mood nak bergurau ke apa. Korang mesti cakap I nie melampau kan sebab dengan budak pon I boleh merajuk.

Ye sekarang I memang merajuk pon dengan Izzat. I dah angkut laptop I masuk dalam bilik. Nak lari dari Izzat tu. Macam-macam cara dia pujuk I. Last-last I nangis. I cakap "Malas kawan ngan Izzat". Izzat pon cakap "Ala Mak Uda". I kejam sikit malam nie. I marah sangat  kat dia, so I suh dia keluar bilik. Dia terus keluar bilik buat muka sedih. Merajuk lah tuh. Padan muka dia! Mom pon cakap "Hah kena marah ngan Mak Uda lah tuh. Mai kat Tok Ma. Tok Ma sayang cucu Tok Ma nie". Tu yang I dengarlah.

Izzat nie kalau nak tahu, kalau dia merajuk, tak lama. Kejap je pastu masuk balik dalam bilik I. Dia try lagi pujuk I. Kali nie lain sikit. Dia tahu kot I merajuk. Dia angkat semua teddy bear I letak atas katil, petang tadi dia sepahkan teddy bear kat lantai nie. Dia cakap "Izzat simpan bear Mak Uda! Hihi". I buat tak tahu je. Tahu pon nak ambik hati I. Pastu dia datang dekat I bagi Surah Yasin. Mana dia jumpa entah lah. Haruslah I terharu. Tersentuh kejap hati keras I nie. Terus jek I jadi lembut hati ;p

Tapi I tak terus mengalah dengan Izzat ok. Dia keluar bilik pegi mana entah. Pastu datang balik ajak I keluar makan. Abah I dah balik dari beli nasi. Seperti biasa lah kalau malam Jumaat, Mom tak masak. So makan nasi bungkus jek tambah-tambah malam nie ada pasar malam. Ok berbalik pada cerita, Izzat ajak I keluar makan. Izzat nie kalau makan ramai-ramai dia suka lah. I pon bangun dari kerusi konon-konon nak pegi makan ah. Tapi I bukan jenis orang cepat mengalah ok. I keluar bilik dan pegi mandi. Hah rasakan. Sapa suruh buat orang tua nie merajuk. Kan dah berlarutan. Hahaha!

Ok la, I dah lapar. Konon merajuk dengan Izzat jek. Sekali ngan family I merajuk. Haih dasar budak manja betul lah I nie. I nak pegi makan dulu. Cerita best takde sekarang! Kesedihan semalam masih tak hilang-hilang lagi :(

Bye!


16 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

Anonymous said...

eleh ngan ijat pon nk majuk ke...pe la mak uda ni...tewok betol...ijat meh kat pak uda meh...ahakz

Kie-yu said...

ala~
takmoh la sedey2
chill k :D

dak eina (◕‿◕) said...

@Anonymous

alahai nak jd pak uda lah pulak. ngok ngek!!

dak eina (◕‿◕) said...

@Anonymous

alahai nak jd pak uda lah pulak. ngok ngek!!

dak eina (◕‿◕) said...

@Kie-yu

ye dah xsedih.. hii

misyamissyou said...

huhu..biase budak2 mmg cm ni..skali skale mmg kena wat mcm ni..heheh

.miss d'ieyna. said...

alahai.comelnya izzat.siap pujuk mak uda dia.hihi.mak uda jgn la majuk lama2.

ardinihumaira said...

hehe... mak uda majok... sian mak uda

dak eina (◕‿◕) said...

@misyamissyou

tahu takpe...pdn muka izzat..hahaha

dak eina (◕‿◕) said...

@.miss d'ieyna.

die memang comel. pandai die pujuk eina taw..

dak eina (◕‿◕) said...

@ardinihumaira

huhu mak uda jarang maj0k tau..

RobinHood said...

huhuhuuu...
mrajuk sgup tahan lapar yew....
(",)

dak eina (◕‿◕) said...

@RobinHood

tahu takpe...lapar tau..

PinQib said...

alolo.. comel jer lr dr anak sedara.. cikucakkk


Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Aku nangis, muntah pening dalam sehari

PinQib said...

alolo.. comel jer lr dr anak sedara.. cikucakkk


Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Aku nangis, muntah pening dalam sehari

dak eina (◕‿◕) said...

@PinQib

kikiki mak uda dia memang comel p0n!! hahaha


design with love by Dak Eina