kite kawan

05 July 2010

~~saya memang romantik. sila percaya!


Salam Buat Semua.

Tak percaya ke? Meh I nak cite sikit. Jom dekat meh rapat lagi meh. Hihi. Citenya bermula begini. Actually, cite nie da berbulan-bulan. I bocor rahsia nie. Teheehee.
I ada satu lollipop yang besar punya. Nie akak ipar I yang belikan lepas I cakap I jeles ngan Izzat. Hik hik ngade-ngade kan I nie? Macamlah I tak boleh nak pegi beli sendirik lollipop tuh. Susah-susah je taw kak ipar I kirimkan lollipop nie kat abang I. Huhu. Anyway, thanks ye kak sebab kirimkan lollipop nie. Sedap! I nie dah la hantu lollipop. Manis-manis nie I memang suka! Tak lama lagi boleh kencing manis! Haih celupar mulut I. HAHAHA ;)
I simpan agak lama lollipop nie dalam peti ais. Kira-kira 2minggu camtuh la kot. Hak hak sayang lah nak bukak plastik dan makan. Nanti abes tak dapat nak makan lagi! Nak tahu tak macam mana I boleh bukak plastik lollipop tuh??

Jeng jeng jeng~~~~~

Ada lah time tuh, si Izzat balik Kelantan, I pon saja lah nak test si Izzat nie. Izzat suka kacau I bila I duk dalam bilik sorang=sorang! Memang die tak nak kasi Mak Uda die nie senang sikit lah.

I : Izzat, nak lollipop tak?

Izzat : Nak! Mak Uda ada lollipop ker??

I : Ada. Mak Uda ada lollipop yang besar!

Izzat : Mak Uda, Izzat nak lollipop.

I : Nak? Tu Mak Uda punya. Mana boleh kongsi ngan Izzat ;p

Izzat : Mak Uda, nak lollipop (sambil buat muka sedih dia)

I : Jom pegi dapur. Ada dalam peti ais (I terpengaruh ngan muka sedih die)

Izzat : Jom.

2,3minit menuju ke dapur. Macamlah jauh dapur ngan bilik I. Hak hak. Izzat bukak peti ais cari lollipop tuh. Izzat memulakan kata.

Izzat : Tak bukak lagi??

I : Mak Uda tak nak makan lagi. Izzat nak ke?

Izzat : Nak! Nak lollipop tu (sengih-sengih macam kerang busuk! hahaha)

I : Tak nak lah. Mak Uda tak nak bukak.

Izzat : Izzat nak........ (dah muncung-muncungkan mulut, pastu buat muka sedih mintak simpati)

I : Ok, Mak Uda bukak. Kita kongsi k??

Izzat : Ok.

I pon bukak lah plastik tuh. Cuba teka sapa yang rasmi jilat lollipop tuh? Tu I malas nak cakap lah. Tu sebab I teka...... ;)

Nak jawab teka tuh. Sila tinggalkan komen anda di kotak komen entry ini ye! TQ.

Ok, berbalik pada cite, yang tak tahannya si Izzat kuat bebenor mengigit. Sekali marah, sekali dia jilat. Time terlepas pandang sikit je terus dia gigit. I jilat sekali dua je. Time I passing kat die. 15kali die jilat. Tak puas-puas menjilat. Hahaha!
Eh eh korang percaya tak lollipop tuh tak habis-habis lagi taw sampai sekarang nie! Huhu. Dah 2bulan kot tak pernah nak habis. Ye lah! Dah rasa manis melampau, I simpan dalam peti ais balik.
See~~~ Kan I da cakap, I romantik! Hah sekarang nak percaya ke tak? Kongsi-kongsi lollipop tuh! Huhu dah terbukti kan sekarang I romantik! ;p I romantik ngan anak-anak sedara I jek! Ngan encik buah aty tak main ar! Hak hak hak :) (sila tengok tangan Izzat pegang bahu I, auuuww bijak budak kecik nie. I tak ajar pon)

Oh tetiba rindu kat budak kecik kesayangan I nie. Bila mau balik jumpa Mak Uda kau nie hah?!

Bye!


12 orang mendoakan Dak Eina kurus =):

sri juju said...

haha . . rmantik2 . .

jeles nie ..

nk jdikn dri romntik gak ahh .
hahaha . .

ardinihumaira said...

kalau dni yang bukak, dni jilat dulu! hehe.. so dni teka eina yang jilat dulu. kalo salah, dni nak nyorok cepat2 hik3 ;p lariii

dak eina (◕‿◕) said...

@sri juju

haha romantik ngan anak sedara takpe kan awk?? so romantik2 lah ye! hihi jeles ke juju??

dak eina (◕‿◕) said...

@ardinihumaira

hihi betul2. eina yg jilat dlu~~ izzat terlopong tengok! hahaha jahat mak uda nie xnk beralah ngan anak~~

wunny said...

dak eina;klu sy jd izzat,sy cpt2 jilat..ahaha :D

fyka said...

NAK LOLYPOPPPPPPPPPPP tuuuuuuu jugak eina..

dak eina (◕‿◕) said...

@wunny

huhu masalahnya bila da bukak plastik tuh sy slamber je jilat depan izzat..sblm tuh da ckp..mak uda nak rasmi dlu...terlopong die tengok kelakuan mak uda die tuh..huhu

dak eina (◕‿◕) said...

@fyka

meh sni la kalo nak... huhu

diriku said...

he2..romantik2..percya dh..

dak eina (◕‿◕) said...

@diriku

hihi bag0s2~~

Anne Boleyn said...

seksyi nye ijattt! awww. heheh hana x pena makan lolipop bes cmtuh hehe sian kan. sile kesian. sob sob sob..

dak eina (◕‿◕) said...

@Anne Boleyn

huhu cuba2 lah makan ye~~ hiii


design with love by Dak Eina